KARS Haber Girişi : 13 Ağustos 2017 12:21

Başkan Altun Selime'e Yapılan Yatırımları Anlattı

Başkan Altun Selime'e Yapılan Yatırımları Anlattı
Geçtiğimiz hafta Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun’u makamında ziyaret ettik. Başkan Altun’la hem sohbet ettik hem çalışmaları yerinde görüp gezdik. Anlaşılan o ki Başkan Altun göreve geldiği ilk günden beri hiç oturmamış ve vatandaşlarla iç içe olan ba

Kars Olay- İşte Selim Belediye Başkanın icraatları.
Selim İlçesine Simge Olacak Devasa Büyüklükte Modern Kent Meydanı 
Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun Kent Meydanı Projesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını ve 2018 yılı sonuna kadar Kent Meydanı’nı bitirerek ilçe halkının hizmetine sunulacağını belirterek; Yaklaşık 10 dönüm, buradaki alanda bulunan binaları kaldırdıktan sonra bu alanı bölgenin en güzel Kent Meydanı projesi haline getireceğiz." dedi. 

“Teşekkürler Sayın Bakanım”

 

Başkan Altun konuşmasına şöyle devam etti; "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar daha güzel ve modern bir SELİM için her türlü gayreti sarf ettik ve ilçemizin hakkettiği yere gelmesi için hizmete devam ediyoruz. Görsellerini paylaştığımız kent meydanımız inşallah ilçemize bölgenin en güzel kent meydanı kazandırmış olacağız. Bu projenin hayata geçirilmesinde en büyük destekçimiz olan UDH bakanımız sayın Ahmet Arslan'a ilçem adına şükranlarımı sunuyorum.


Selim Halkına Yakışır Halde Şehirler Arası Otobüs Terminali Yapıyoruz. 
Büyüyen Selim’in ihtiyaçlarına cevap verecek olan modern terminal binamızdaki çalışmalarımızda sona gelindi. Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun eski otogarın şehir içinde kalması ve artık ihtiyaca cevap veremez halde olması nedeniyle ilçenin modern bir terminale olan özlemini Allah nasip ederse bitiriyoruz. Selim’e modern bir terminal kazandırmak istediğimizi söylemiştik inşallah Selim halkımız yıllardır özlemini çektiği yeni ve modern terminale kavuşuyor." dedi. "Göreve başladığımız günden bugüne kadar söz verdiğimiz gibi ilçemizi daha iyi daha yaşanabilir ve layık olduğu hizmetlere kavuşturmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızdan birisi olan Selim şehirler arası otobüs terminali proje çalışmasını bitirdik. Nisan ayı içinde ihale sürecini başlatıp 2017 sonu itibariyle halkımızın hizmetine sunacağız" açıklamasında bulundu. Ayrıca Başkan Altun şehir içerisinde kalan otogar binasının arsasını yanında bulunan caminin alanına devrederek camii alanının genişletildiğini, burada park ve yeşil alan olacak şekilde tasarlanacağını belirtti.

Spor ve Yürüyüş Alanı Bisiklet Yolu Projesi 
Selim ‘ilerin Hizmetinde Selim Belediyesi ulaşım yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor, vatandaşlara yenilikler sunmaya devam ediyor. Gelişmiş kentlerde bisiklet kullanımı çok yaygın. Biz de Sakarya'mızın ulaşımında bisiklet kullanımını özendirmek istiyoruz. Buna yönelik birçok çalışma gerçekleştirdik. Selim Belediyesi olarak kent içi bisiklet kullanımını özendirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz." Selim belediyesi olarak ilçemiz halkının spor ve yürüyüş alışkanlığı kazandırmak için belediye olarak yaptığımız yürüyüş ve bisiklet yolu inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda halkımızın hizmetine sunacağız. Daha sağlıklı ve daha güzel bir SELİM için Durmak yok yola devam" diye konuştu. 

Modern Semt Pazarı Tamamlandı 
Selim Belediyesinin önemli projelerinden birisi olan modern kapalı semt pazarı tamamlanarak açılışa hazır hale getirildi. Selim’li vatandaşların hizmetine sunulacak olan Kapalı Semt Pazarı'nın fiziki yapısının bitmesinin ardından buraya gelecek yolların onarım ve yapım işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte hizmete sunulacak. Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun yaptığı açıklamada;" Selim belediyesi olarak daha temiz ve sağlıklı, hijyenik bir ortamda esnafımızın pazar kurması için kapalı semt pazarımız bitti. Çevre düzenlemesi ve yol çalışmalarımızı bitirdikten sonra halkımızın hizmetine sunacağız." dedi. "Selim'in İlk Kapalı Semt Pazarı Yapıldı" Belediye Başkanı Coşkun Altun, hem pazarcı esnafına çalışma rahatlığı, hem de vatandaşların alışveriş huzurunu sağlayacak olan İlk Kapalı Semt Pazarımızın tamamlandığını, önümüzdeki süreçte ise kapalı semt pazarı sayısını artıracaklarını söyledi. 
Selim Eski Baraka Çarşısından Kurtuluyor "Belediye ve Esnaf İşbirliği ile Modernleşiyoruz" (Eski Barakalar Kalkıyor) 
İlçemizin en eski iş yerleri olan (barakalar), yıkılarak yerine yeni daha modern en güzel haliyle sağlıklı iş yerleri yapıyoruz. Böylece esnaflarımız hem hizmetlerine kalite katmış olacaklar hem de ilçemizin çehresi değişecek. Belediye ve esnaf işbirliği ile güzel modern bir eser ortaya çıkacak..ve ilçemiz kötü bir görüntüden kurtulmuş olacak. Bu güzel çalışmada emeği geçen tüm esnaflarımıza da buradan teşekkür ediyorum. 2017 yılı Haziran Ayında Teslim Edeceğimiz İş yerleri Daha Modern Olacak Altun; "Mülkiyeti belediyemize ait arsaların baraklar esnafına vererek takas yaptığımız yeni çarşı inşaatlarımız tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah bu sene sonu itibariyle halkımızın hizmetine sunacağız." dedi. 

Görüntünün olası içeriği: bulut, gökyüzü, ev ve açık hava

İmar Revizyonu İle Selim İlçe Alanı Genişleyecek Selim 
İlçe Merkezinin Alanı Genişletiliyor, Başkan Altun, Selim İlçe Merkezi alanın genişlemesi gerektiğini, yapılan istatistiki çalışmalar ve TÜİK verilerine göre büyüme kat edilmesiyle birlikte yapılacak İmar Planı Revizyonuyla birlikte Selim açısından büyük faydalar getirecek. "Revizyon İmar Planları Hayati Önemi Haiz" Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun; "İlçemizin konumu iyi değerlendirdiklerini ve ilçeyi yatırım açısından önemli bir cazibe merkezi haline getirme yolunda büyük adımlar attıklarını ifade ederek, en son yapılan imar planı değişikliğinin 1992 yılında yapıldığını, günümüz konjektörüne göre yetersiz kaldığı, özellikle geleceğimizin teminatı olan yarınlarımıza, çocuklarımıza bırakabileceğimiz Yeşil Alanlar'ın kalması adına Revizyon İmar Planlarımızı hazırlayarak, Gelişen ve Büyüyen Selim için ileriye yönelik sağlam temeller attık." şeklinde konuştu. 9- Selim'de Çocuklara Bir İlk! "Disnayland Oyun Parkı Yapacağız" Selim Belediyesi'nden Bölge İllerine Örnek Proje Başkan Coşkun Altun Belediyeciliğin sadece yol yapmak, su getirmek, çöp almaktan ibaret olmadığını belirterek, aydınlık yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı bir alanda eğlenip vakit geçirmelerini sağlamayı hedeflediklerini bu sebeple, Disnayland diye tabir edilen teknolojik alatlerin olduğu bir kompleksi hazırlamak için gerekli ARGE çalışmalarına başladıklarını belirtti. Kars'ta İlkler Selim'de Yaşanacak Selimli çocukların oyun oynarken kendilerini geliştirebilecekleri şekilde dizayn edilecek olan ve Kars'ta bir ilk olarak Selim İlçesinde kurulması için çalışmalara başladıklarını bu hizmetin tamamlanmasıyla birlikte Kars'ta dahil olmak üzere diğer ilçelere ve bölge illerine örnek bir projeye imza atacaklarını söyledi. 

Selim İlçe Merkezi'nin Ana Arterlerin %90'ı bitti. 
"Yol Medeniyettir, Yollar Şehirlerin Kimliğidir Dedik" Şehir merkezinde bulunan caddelerimizi kilit parke taşlarıyla kaplarken, ana arterlerimizde sıcak asfalt çalışması yaptık. Bakanımızın destekleri sayesinde Karayolları 18. Bölge Müdürlüğüyle imzaladığımız protokol gereği, Kars- Erzurum karayolunun şehir merkezi girişi başlangıç olarak şehir merkezimize kadar olan protokol caddemizi alt yapı eksikliklerini tamamlayarak sıcak asfalta kavuşturduk. "Temiz ve Yaşanılabilir Bir Selim İçin 100.000 m2 kilit parke taşıyla Yol Yaptık" Başkan Altun; Göreve geldiğimiz günden beri alt yapı alanında elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik, ilçe merkezinde ana arterler dâhil olmak üzere tüm yol ağımızın % 90'ı tamamlanmış durumda. Bu şehirde yaşayanların bizim kendi insanlarımız olduğu düşüncesi biran bile aklımızdan çıkmadı, bu sebeple altyapı çalışmaları tamamlanan ana caddeler, bağlantı yolları ve ara sokaklarımızda 100.000 m2 kilit parke taşıyla yol yaptık. 

Selim İlçesinin Hayali Gerçekleştirildi, "Selim Doğalgaza Kavuşuyor" 
Sayın Bakanımız Ahmet Arslan'ın 08.04.2017 tarihli Kars ziyaretinde ilçemizde yaptığı açıklamada bu sene içerisinde Kars'ın selim İlçesinin doğal gaza kavuşacağını belirtmişti, EPDK'nın kararı ile Selim ilçesi 2017 yılı yatırım programına alındı. Selim'in Doğalgaz Hayali Gerçek Oluyor Resmi Gazetede yayınlanmasıyla birlikte ilgili doğalgaz firması ve Belediye Başkanlığımızca gerekli çalışmalar başlatıldı. Öncelikli olarak İlçe merkezindeki ana güzergahlardaki hat çalışmaları yapılacak olan güzergahlar belirlenerek, projelendirme çalışmalarına başlanıldı. Selim ilçesinde doğalgazın yıl sonuna kadar ilçe genelinde kullanıma geçileceğini belirtti. 

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan

Selim Belediyesi Olarak Araç Filomuzu Yeni Araçlarla Güçlendiriyoruz 
"Selim Belediyesi Olarak Hizmet İçin Makine Parkımızı Güçlendirdik" Belediye garajımızda bulunan araçlarımızın % 90'ı seviyesinde yeniledik. Yaptığımız hizmetlerimizde aksaklık yaşanmaması için bu önemli bir konuydu. Gerek Belediyemizin öz kaynakları gerekse, Bakanımız Ahmet Arslan'ın destekleriyle hibe destekli olarak araç filomuzu güçlendirdik ve güçlendirmeye devam edeceğiz. Şuan Belediyemizde 1 adet arasöz, 2 adet itfaiye aracı, 1 adet süpürge aracı, 2 adet kamyon, 1 adet kanal açma aracı, 1 greyder, 2 kepçe şuana kadar ilave ettiğimiz araçlarımız arasında ve daha bir çok aracımız var. Halkımıza hizmeti götürmek için gereken ekip ve ekipmanlarımız da hiçbir eksikliğimiz yok" dedi.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gökyüzü ve açık hava

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.