İLÇELER Haber Girişi : 10 Ağustos 2017 10:20

Başkan Altun, Selime Yapılan Yatırımları Anlattı

Başkan Altun, Selime Yapılan Yatırımları Anlattı
2016-2017 yılı yatırım programı kapsamında projesi devam eden ve açılışı gerçekleştirilecek olan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Altun; "2017 Yılı Selim İçin Altın Çağı Olacak" diyerek ilçeye kazandırılan projeleri kamuoyu ile paylaştı.
Kars Olay-Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın yoğun destek ve gayretleriyle Selim İlçesini adeta şantiye alanına çeviren Selim belediye Başkanı Coşkun Altun devam eden ve yakın süre içerisinde açılışı yapılacak olan tesisler hakkında yaptığı açıklamada; "Şuan elimizde devam eden projelerimiz olmakla birlikte 2017 yılı yatırım programına dahil ettiğimiz önemli çalışmalarımız var. Bunlar genellikle İlçemizde önem arz eden konuların yanında yürüteceğimiz ve tamamen insan odaklı eserler oldu. Görev başına geldiğimiz ilk günde dediğimiz;  "Daha Yaşanılabilir, Daha Çevreci Bir  Selim" ilkesine bağlı olarak devam eden ve devam edecek projelerimiz olacak" diyerek Kars'ın gelişen ilçesi Selim'de devam eden ve açılışa hazır hale gelen tesisler hakkında açıklama yaptı.
Başkan Altun sözlerini tamamlarken, "Selimi Kars'ın İncisi Yapacağız" diyerek kelimelerini tamamladı.
 
Yeni Modern Belediye Hizmet Binası ve Çok Amaçlı Konferans Salonu; 
Yeni hizmet binamız ve Beykoz Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek katkılarıyla bize verdiği destekle yapılıyor. Geçen yıl başladık ufak tefek aksilikler yaşadık ama hamdolsun şuanda bitim aşamasında gayemiz Selimin kurtuluşu olan 30 Eylül'e yetiştirmektir. İnşallah ilçemize güzel bir hizmet sunmuş olacağız. Vatandaşlara hizmet etmek için bulunduğunuz ortamlar çok önemlidir, bizde o öneme binayen bu hizmeti istedik. Ufak tefek eksiklikler var büyük bir ihtimalle 30 Eylül Selim'in kurtuluşuyla birlikte yeni binamıza geçeceğiz. Yeni binamıza geçtikten sonra, eski bina ile bazı binaları yıkıp kent meydanı oluşturacağız. Yürüyüş yolları, toplantı alanları, banklarıyla güzel bir kent meydanını ilçemize kazandırmış olacağız.
Kars'ın ilçeleri arasında önemli bir coğrafi konuma sahip olan selim gerek karayolu, gerekse demiryolu hatlarına bulunan konumu ve yapılan yatırımlar ile her geçen gün kabuğunu kırarak bir adım daha ileri gitmeyi başarmış. Bu başarıyla birlikte gelişen Selim İlçesinde vatandaşlara daha kaliteli bir hizmet sunmayı amaçları arasına alan Başkan Coşun Altun, Selim tarihinde bir ilke imza atarak daha kaliteli ve verimli hizmetlerin Selim halkına sunulması için Yeni Belediye Hizmet Binası, Düğün Salonu ve Çok Amaçlı Konferans Salonu yapım işinde sona gelindi. 
İlçeye Büyük Bir Eser Kazandırılıyor, Selim'in Kurtuluş Gününde Açılış Yapılacak
Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun; Yapılan hizmet binası, Düğün Salonu ve çok amaçlı konferans salonu Beykoz Belediye Başkanı Sayın Yücel Çelikbilek tarafından yapımı üstlenilmiş kaba inşaatı bitirilip, yıl sonuna doğru hizmete açıldığında sosyal tesisleride içerisinde olacak şekilde modern hizmet binası ilçemiz için büyük bir değer sağlayacak. Talebimiz doğrultusunda bu projenin yüklenicisi olan Beykoz Belediye Başkanı Sayın Yücel Çelikbilek'e sizlerin huzurunda ilçemiz ve hemşehrilerim adına saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum." dedi.
 
Selim Modern Hayvan Pazarına 2 Ay Sonra Kavuşuyor
Yapımında sona gelinen Modern Hayvan Pazarı hakkında açıklama yapan Başkan Altun; "İlçemizde yaklaşık 8000 bin metre kare alan üzerine yaptığımız Modern Hayvan Pazarı Projemiz; 2012 yılında Serhat Kalkınma Ajansı ( SERKA) ile Belediye Başkanlığımız arasında ortak yaptığımız bir proje. Biz daha önceki süreçte ilçemizdeki eksiklikleri bildiğimiz için kış memleketinde yaşıyoruz bu sebeple bazı alanlarda hayvan pazarımızın üstünün kapalı olması gerektiğini tespit ettik. Bizde Avrupa Birliği Projeleri özellikle AKAK Projesine sunduk ve kabul edildi. Kenarları badok dediğimiz kapalı alan, gübre çukuru, hayvan yükleme rampaları, idari binası, mezbahanesi ve otopark alanının olacağı şekilde projemiz devam ediyor. Modern Hayvan Pazarımız tamamlanarak hizmete açıldığı tarih itibariyledışarda hayvan satışı yapılmayacak ve vatandaşlarımıza büyük bir kolaylık sağlayarak hayvan satış işlemleri için İlçe Tarım Müdürlüğü'ne gitmelerine gerek kalmadan burada işlemlerini yapacaklar. İl Tarım Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde personel görevlendirmesini yapacağız ve vatandaşlar hayvan alış verişinin yaptıkları zaman pasaport işlemlerini burada halledecek. Bu uygulama Kars'ta ilk defa denenecek bir uygulama olması bizler heycanlandırıyor. Hayvancımıza çiftçimize büyük kolaylık sağlayacak.
 
Başkan Altun; "Selim Hayvan Pazarında Cambaza Asla Geçit Yok"
Alıcı ile satıcın direk buluştuğu Bir Hayvan Pazarı olacak, Belediye Başkanlığımızca Selim İlçemizde biz aracılara asla müsaade etmiyoruz. Vatandaşlarımıza hayvan alış verişi yapan insanlarımıza biz şunu söylüyoruz, eğer burada komisyoncular size bu konuda sıkıntı çıkartıyorlar ise bize bunu bildirin. %90 itibariyle böyle bir durum yok, alıcı ile satıcı ilk elden ticaretini yapması için elimizden geleni yapıyoruz. Burayı tamamladığımız zaman özellikle kış aylarında vatandaşlarımız karın altında değil sıcak ortamlarda ticaretlerini yapacaklar. Selim Hayvan Pazarı'nda arabuluculuk ve komisyonculuğa asla müssade edilmediğini ve bundan sonraki süreçte de asla müsamaha gösterilmeyeceğini belirterek, gariban köylü vatandaşın kazanacağı ekmek parasını böyle komisyonculara yedirmeyiz" diyerek konunun sürekli takibini yaptıklarını belirtti.
 
Selim Eski Baraka Çarşısından Kurtuluyor
"Belediye ve Esnaf İşbirliği ile Modernleşiyoruz" (Eski Barakalar Kalkıyor)
İlçemizin en eski iş yerleri olan (barakalar), yıkılarak yerine  yeni daha modern en güzel haliyle sağlıklı iş yerleri yapıyoruz. Böylece esnaflarımız hem hizmetlerine kalite katmış olacaklar hemde ilçemizin çehresi değişecek. Belediye ve esnaf işbirliği ile güzel modern bir eser ortaya çıkacak..ve ilçemiz kötü bir görüntüden kurtulmuş olacak.bu güzel çalışmada emeği geçen tüm esnaflarımıza da buradan teşekkür ediyorum. 
Konuşmasına devam eden Başkan Altun; "Mülkiyeti belediyemize ait arsaların baraklar esnafına vererek takas yaptığımız yeni çarşı inşaatlarımız tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah bu yıl sonu itibariyle halkımızın hizmetine sunacağız." dedi.
 
Selim Halkına 3 Büyük Park ve Oyun Alanı
İlçemizdeki en büyük eksikliklerden biri yeşil alan ve park olmayışıdır. Bizde göreve geldiğimiz ilk günden beri önemli bireksiklik olan bu konuda elimizdeki mevcut yapıları elden geçirmek için proje başlattık.  Şuan bulunduğumuz Celal Aras Parkı daha önce buarada yapıaln çocuk oyun grubu harap olmuş durumdaydı, hiçbir şey yoktu. Önemsediğimiz, kıymet verdiğimiz Allah rahmet etsin Celal Aras'ın hatırasına sahip çıkmak ve çocuklarımıza sağlıklı koşullarda vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla İlçemize kazandırdık. İlçemize, diğer ilçelere ve ilimize böyle yatırımları yapan bir kişinin hatırasına sahip çıkmak üzere öncelikle buradan başlayarak oturma bankları, kafeterya ve çocuk oyun grubunun olduğu düzgün ve güvenli bir park haline getirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.
Celal Aras, Şehitler Parkı ve Yücel Çelikbilek isimlerini verdiğimiz 3 büyük parkı Selimli kardeşlerimizin hizmetine sunduk. İlçemizdeki önemli hizmetlerin gerçekleştirilmesinde büyük destekleri olan Türkiye'ye mal olmuş isimlerden Celal Aras ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in yaptıkları hizmetlerden dolayı isimlerini ilçemizde yaşatmak adına yaptığımız modern park alanına isimlerini verdik.
Ayrıca bizlere buraları vatan yapmak uğruna ailelerinden, canlarından seve seve vazgeçerek vatan uğruna, bayrak uğruna, ezan ve din uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak için yaptığımız diğer bir parkımızada "Şehitler Parkı" ismini vererek Selimli hemşehrilerimizin hizmetlerine sunduk.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.