SİYASET Haber Girişi : 09 Mart 2018 13:24

Bakü Tiflis Kars Demiryolu Çalışma Toplantısı

Bakü Tiflis Kars Demiryolu Çalışma Toplantısı
Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’ın girişimleriyle hayata geçirilen Bakü-Tiflis-Kars Demiryolunun daha aktif ve verimli çalışabilmesi ve üç ülke ilişkilerinin daha da geliştirilmesi amacıyla düzenlenen Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Çalışma Toplantısı, Kars't
Kars Olay-Toplantıya katılmak üzere Kars'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı havaalanında Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Dr. Y. Selahattin Beyribey, Ak Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve diğer il protokolü karşıladı.
 
Bakan Arslan, karşılamanın ardından Kars Valisi Rahmi Doğan ve diğer protokol üyeleri ile birlikte şehir merkezine geçerek, esnaf ve vatandaş ziyaretinde bulundu. 
 
Esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbette bulunan Bakan Arslan daha sonra havaalanına geçerek, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Çalışma Toplantısına katılmak üzere ilimize gelen, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Sayın Şahin Mustafayev, Azerbaycan Demiryolları Başkanı Cavid Kurbanov, Gürcistan Demiryolları Başkanı David Paradze ile beraberlerindeki heyeti karşıladı.
 
Karşılamanın ardından heyet, Azerbaycan’ın merhum lideri Haydar Aliyev’in anıtını ziyaret ederek, anıta çelenk sundular.
 
Çelenk sunumunun ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Sayın Şahin Mustafayev ve Gürcistan Demiryolları Başkanı David Paradze Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Çalışma Toplantısı hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.
 
Açıklamaların ardından basına kapalı gerçekleşen toplantı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Sayın Şahin Mustafayev, Kars Valisi Rahmi Doğan, Azerbaycan Demiryolları Başkanı Cavid Kurbanov, Gürcistan Demiryolları Başkanı David Paradze, AK Parti Kars Milletvekili Dr. Y.Selahattin Beyribey ile üç ülkenin ilgili bakanlıklarından oluşan heyetlerin katılımı ile gerçekleştirildi.
 
Toplantının ardından heyet, Kars Kalesini gezerek ziyaret anısına fotoğraf çektirdi.
v
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.