SİYASET Haber Girişi : 11 Mart 2017 23:29

Bakan Yılmaz Kars'tan CHP'ye Yüklendi

Bakan Yılmaz Kars'tan CHP'ye Yüklendi
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’la geldiği Kars AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezinde yaptığı konuşmada halk oylamasının, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin adının Cumhuriyet Halk Partisi’ni olum

Kars Olay-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Kılıçdaroğlu’na diyoruz ki Kılıçdaroğlu çalış, gayret et bir gün bu millet de senin yanında durur ve sen de bir gün güçlü hale gelirsin diyoruz. Bakın Cumhuriyet Halk Partisi milletin değerleriyle barışıysa bir gün mutlaka millet de onun yanında yer alacaktır. Ama halk oylaması uzlaşmayı zorunlu kılar dedik. Ya bakın şimdiden Cumhuriyet Halk Partisi uzlaşma yoluna girdi. Bu halkoylaması Cumhuriyet Halk Partisi’ni olumlu yönde değiştirmeye başladı. Nereden belli? 28 Şubat’ta Erbakan dedi ki bana ikinci kez siyaset alanında doktora yaptırdılar dedi. Erbakan’ı anma törenine Kılıçdaroğlu da katıldı değil mi? Bu zımni olarak özür dilemektir. CHP değişti değil mi? Değişti.” dedi.

40 DEREDEN SU GETİRDİLER.
“Eskiden CHP derdi ki başörtüsü iltica sebebidir, devlete meydan okuma sebebidir, gericiliktir derdi. Yıllardır meclis 411 milletvekili ile anayasa değiştirdi, başörtüsüne özgürlük getirmek için CHP anayasa değişikliğini anayasa mahkemesine götürdü iptal etmek için. Bu referandumla duyuldu ya Maltepe’de bir kız kardeşimize kendini bilmez biri saldırdı ya Kılıçdaroğlu o kız kardeşimizi ziyarete gitti. Dedi ki ‘seni destekliyorum. Kimse kimsenin kıyafetine karışmasın’ dedi. Cumhuriyet Halk Partisi değişti mi? Değişti. Bu alanda da değişti. Güzel kardeşlerim Cumhuriyet Halk Partisi biz bu anayasa oylamasını yaparken ellerinde kameralar durmadan bizi çekiyordu; açık kullandın, öyle kullandım, böyle kullandım, şudur-budur diye. Zaten bir milletvekilimizin burnunu kırdılar, birinin bacağını ısırdılar, birisi kendisini mikrofona bağladı. Yani 40 dereden su getirdiler. Ve dedi ki ‘Anayasa Mahkemesi’ne gideceğim’ Şimdi ne diyor ‘Anayasa Mahkemesine gitmeyeceğim’ dedi. Doğru mu? Doğru. İşte gördünüz mü o zaman ‘gideceğim’ dedi şimdi gitmedi. Niye gitmedi? Millete gidilecek yerde, milletin söz söyleyeceği yerde, millet adına bir başka organın söz söylemesi doğru mu? Doğru değil. Cumhuriyet Halk Partisi değişmeye başladı olumlu yönde.”

CHP ÖNCE AKP DİYORDU ŞİMDİ AK PARTİ DEMEYE BAŞLADI
“Yine bizim adımız nedir? Adalet ve kalkınma Partisi, kısa adımız AK Parti. Şimdiye kadar Cumhuriyet Halk Partisi bize ne diyordu? AKP. Hiç AK Parti ve Adalet Kalkınma Partisi demiyordu. Şimdi neye başladı? AK Parti demeye başladı. Güzel kardeşlerim; halkoylamasının, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin adı Cumhuriyet Halk Partisi’ni olumlu yönde değiştirmeye başladı. İnşallah bu halk oylamasında, 16 Nisan’da bu değişiklikler kabul edilirse Türkiye değişecek hem de olumlu bir yönde değişecek. Bu olumlu değişikliği o ‘evet’ oylamasıyla birlikte gerçekleştirmeye var mıyız? İstikrarlı hükümetlere var mıyız? Hükümetin biz kurmak istiyoruz diyoruz var mıyız? Bizim milli irademiz birlikte karar verirsek Ankara da çarptırmasın diyorsanız işte 16 Nisan’da vermeniz gereken karar ‘evet’ olacaktır. Ben inanıyorum ki bu anayasa değişikliğini Milliyetçi Hareket Partisi ile uzlaşarak getirdik. Bizim %49.5 oyumuz var %50’ye yakın, MHP’nin %10’un üzerinde oyu var. İki partinin oyu %60’ın üzerinde. %60 la zar-zor bu anayasa değişikliğini sizin önünüze getirdik. Şimdi de diyorlar ki ‘sıkıntı yok, problem yok, niye getirdiniz?’ diyor. Yarın bakın Haziran seçimlerinde düşünün; yarın biz bu kadar güçlü olamazsak, yanımızda Milliyetçi Hareket Partisi’ni alamazsak o zaman ülke sıkıntıya girdiğinde bu anayasa değişikliğini yapacak ve sizin önünüze getirecek gücümüz olmaz. Dolayısıyla çözümü şimdiden getirmek lazım. Dolayısıyla bu anayasa değişikliği Türkiye’nin önündeki zorlu dağları aşmak için getirilmiş bir anayasa değişikliğidir. İnşallah bunu kabul edersek Türkiye’nin yolu aydınlık olacaktır.” – KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.