EKONOMİ Haber Girişi : 30 Kasım 2017 08:41

Bakan Arslan Ve Bakan Fakıbaba'dan Kars'ta Tarım Zirvesi

Bakan Arslan Ve Bakan Fakıbaba'dan Kars'ta Tarım Zirvesi
Bakan Arslan ve Bakan Fakıbaba Kars'ta Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Toplantıda çiftçiler ile Bakanlık yetkilileri karşılıklı fikir alışverişinde bulunurken, Tarım Bakanı Fakıbaba ithal et konusunda açıklama yaptı.

Kars Olay-Bugün bir dizi açılış ve ziyaret kapsamında Kars'a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Şeref Fakıbaba Kars'ta Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Toplantıya iki bakanla birlikte Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Valisi Rahmi Doğan, Eski dönem AK Parti Kars Milletvekili ve şuan ki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Danışması Yunus Kılıç, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile hayvan üretimi yapan işletmeciler ile tarım ve hayvancılık oda başkanları ile üyeler katıldı.

Toplantı sonrasında basın açıklaması yapan UDH Bakanı Ahmet Arslan; Kars adına sorumluluk alanlar değerli Valim ve Milletvekilimle birlikte Karsın şuan ki durumunu  ve beklentilerini ortaya koyduk. Bizim beklentilerimiz şu; Kars tarım ve hayvancılık şehri özellikle karsın erişimi ulaşımı konusunda çok şey yapıyoruz ve çok mesafe aldı. En son Bakü Tiflis Kars Projesinin açılmasıyla birlikte Kars hem batı istikametinde hem doğu istikametinde kesintisiz yük taşınabilen bir merkez haline geldi. Aynı zamanda yaptığımız lojistik merkezi marifeti ile Kars lojistik kenti oldu. Bu avantajın Kars'ın Kars'lının lehine çevirebilmemiz için tarım ve hayvancılığı daha modern yapabilmemiz, girdi ve çıktılarımızı entegre tesislerimiz ilede başka pazarlara gönderebilmemiz lazım. Bu konuda değerli bakanımıza çok teşekkür ediyorum, ekibi ile birlikte Kars'ta Besi Organize Sanayi Bölgesi kurulması ile ilgili başından beri çok ciddi bir destek verdiler, proje başladı aslında bugün niyetimiz Bakanımızla birlikte bugün onunda temelini atmaktı ama kar Karsın bir gerçeği ve bize azizlik etti. Bugün temel atmadık ve temel atmayı daha sonraya bıraktık. Ama besi organize sanayi bölgesinin bizim için çok önemli olduğunu biliyoruz. Modern hayvancılık yapabilmemiz adına ilimize çok ciddi bir katma değer oluşturacak. Yarı açık cezaevi içerisinde oluşturduğumuz modern kesim hane ve ona bağlı entegre tesislerinde inşaatı çok hızı bir şekilde sürüyor. Önümüzdeki yıl bunlarda ilimize katkı sağlayacak hela getirilmiş olacak. Bakanımızın dediği gibi su olmadan ot ot olmadan et olmaz, bunun bilincindeyiz ve bu konuda hükümetimizin çok öenmli desteğimi var Karsa . Bu projelerle birlikte Kars'ta yem bitkilerinin üretimi daha artmış olacak ve buna bağlı olrak ta daha modern hayvancılık ve besi hayvancılığı yapılabilir hale gelecek. Köylerimizde yaylalarımızda içme suyu konusuyla ilgili Orman ve Su Bakanlığı ile ilgil olarak destekler aldık ve görüşmeleriöiz devam ediyor. Hayvan içme suyu göletleri yapımına arttıracağız ve bunlar Kars hayvancılığı için çok çok önemli. Tarım Hayvancılığı, balı kaşarı ile ünlü Kars'ın  bu değerlerii daha modern bir şekilde üretim yapabilir ve ürünlerini pazarlayabilir hale getirilmesi adına çok ciddi çalışmalarımız var." şeklinde konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Şeref Fakıbaba ise; " Görevimiz köyde yaşayan kardeşlerimiz yaşanılabilir kendi alın teri ile ürettikleri kazançları ile mutlu hale getirebilmektir bana göre işin kısaca özeti  budur. Yani köyde yaşayan insan üretecek üretim yapacak sütçülük yapacak tarım yapacak neticede grdiler çıktılarından daha çok olacak. Üreticide diyecekki Allah razı olsun şehirden daha  mutluyum. Biz nasıl köydeki insanları şehire göndermeyiz,  eskiden köyden şehire göç etmiş insanları  tekrar şehirden köye nasıl gönderebiliriz? Bütün amacımız bu. Bu bağlamda bütün çalışmalarımız devam ediyor. Allahın izni ile bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızla başbakanımızla, bakanlarımız ile milletvekillerimizle valilerimizle hergün tartışıyoruz. Projelerimiz var bunları gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında İthal Et konusuna değinen Bakan Fakıbaba;  İthal eti hiç kimse bende başta olmak üzere istemiyorum, ama Türk halkının et ihtiyacını protein ihtiyacını, torunlarımın çocuklarımın protein ihtiyacı var ve ben bunu şuanda karşılayamıyorsam geçici bir süre ithalin hiçbir zaman kalıcı biz çözüm olmadığını bilen kardeşlerinizden biriyim. Geçici bir süreliğine ve anayı arttıra bileceğimiz yani düveyi arttırmak yeni yavrular elde etmek ve hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimizi mutlu etmek adına biz bunu en kısa sürede üç sene gibi bir süre içerisinde ülke olarak geçeceğimize beraber el ele vererek geçeceğimize inanıyorum. Kars içinde Diyarbakır içinde ne gerekiyorsa onu yapacağız. Çalışıyoruz ve çalışarak yapamayacağımız hiçbirşeyin olmadığına inanıyorum. Türkiye'de yaşayanların Allah'ın izni ile aşamayacağımız hiçbir şey yok. Ve bu konuyu da aşacağız. Ve ilerleyen süreçte üretimimiz artacağından fazlası nıda ihraç edeceğimiz bir hale geleceğiz. Projelerimiz bellidir. Her zaman söylerim ot olmaz ise et ve süt  olmaz, hatta biraz daha değiştiriyorum ne kadar et o kadar süt ve et . İnşallah bu projelerimiz devam ediyor, biz bunları yapabilecek güçteyiz. Benden önceki arkadaşlarda bunu başardı ve bizde bu bayrağı aldık daha ileriye götürerek başaracağız." dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.