SİYASET Haber Girişi : 06 Nisan 2019 23:53

Ayhan Bilgen Yerel Seçim Sürecini Değerlendirdi

Ayhan Bilgen Yerel Seçim Sürecini Değerlendirdi
Resmi olamayan sonuçlara göre HDP Kars Belediye Eşbaşkanlığı’na seçilen Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen, HDP Kars İl Başkanlığı’nda bu gün Kafkas Haber Ajansı, Kars Olay ve Kars Güncel gazetelerine özel olarak gündemi değerlendirdi.

Kars Olay- 31 Mart Yerel seçimlerinde Kars Belediye Başkanlığı’na seçilen Ayhan bilgen yerel seçimlerin bitmesinden bu tarafa gelişen süreci değerlendirdi. 31 Mart Yerel seçimlerin ardından İl Seçim Kuruluna itirazda bulunan Milliyetçi Hareket Partisinin itirazlarını da değerlendiren Ayhan Bilgen; “31 Mart Seçimleri elbette hem Türkiye hem de Kars için son derece önemliydi. Aslında katılımda bu ilgiyi gösterdi. Kampanya sürecinde küçük bir takım tatsızlıklar yaşanmış olsa da genel olarak sükûnet içerisinde tamamlandı. Kampanyanın elbette ki seviyesi ve üslubu konusunda herkes birbirlerini eleştirebilir, sonuçta bu bir seçim yarışıdır, seçim günü de halkımız son derece olgunluk içerisinde bir sınav verdi. Yani güvenlik görevlilerinin müdahalesini gerektirecek herhangi bir talep ve ihtiyaç olmadı, sükûnet içerisinde seçim yarışı gerçekleşti. Ama ne yazık ki hem seçim kampanyasının hem seçim gününün son derece her kes açısından, hem görevliler hem partiler hem halk açısından olumlu bir tarif edilecek bir nitelikte geçmesine rağmen, sayımlar sürecinde ve seçimin ilanı sürecinde elbette ki yasal hakların kullanılmasını saygıyla karşılıyoruz, ama makul ölçülerde ve sınırlarda gerçekleşmesini de doğrusu siyaseten bekliyoruz.  Seçim sadece sayım ve ilan meselesi değildir. Yarın yine yüz yüze bakacağız. Bu partiler yine seçim yarışına girecekler, bu adaylar bir şekilde bu seçimde de değilse başka bir seçimde, belki genel seçimde yine halkın huzuruna çıkacaklar. Sonuç itibariyle yani bir iradenin tanınması ve kabulü konusunda kötü sınav verirseniz halk onu bir sonraki seçimde de cezalandırmaya çevirir. Biz anasıl ki artık belediye de hizmetle sınav vereceksek, söz verdiğimiz şeyleri vaat ettiğimiz şeyleri ne kadar yapıp yapmadığımız konusunda halk tarafından bir sınava tabii tutulacaksak aynı şekilde seçimi kaybeden adayların da partilerin de gösterecekleri olgunluk, seçim sonuçlarını hazmetme ve halkın iradesini tanıma konusunda sergileyecekleri tavır demokratik kültürün bir yansıması olacaktır. Ve her halükarda bu tablo Türkiye siyasetinde de Kars’ın bir örnek şehir olarak algılanmasını sağlayacak, yerelde de Karslıların seçime demokrasiye şehrin verdikleri önemin ifadesi olacaktır.” Değerlendirmelerinde bulundu.

 

Ayhan Bilgenin Değerlendirmelerinin tamamını aşağıdaki videoyu izleyerek dinleyebilirsiniz.
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.