KARS Haber Girişi : 22 Mart 2020 01:09

Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca Yürütülen Çalışmaları Değerlendirdiler

 Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca Yürütülen Çalışmaları Değerlendirdiler
Kars Belediyesi tarafından gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuldu.

Kars Olay- Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ve Başkan Yardımcısı Şevin Alaca belediye hizmetleri ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

İlk Olarak Başkan Yardımcısı Şevin Alaca yaptığı açıklamada; "Çin'de başlayarak dünyaya yayılan koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler Kars'tada uygulanmakta. Belediyemizce kent merkezi ve ilçelerde gelen talepler doğrultusunda ilaçlama çalışmaları yapılıyor. Genelge ile umuma açık istirahat eğlence yerleri kapatılırken, denetimleri ekiplerimiz tarafında yapılıyor. Kars Belediyesi olarak virüsle mücadele konusunda aralıksız çalışıyoruz, halkımızdan da temasla bulaşan bu virüs salgını için dikkat etmelerini istiyoruz. Tüm halkımızın kardeşliğin müjdecisi olan Nevruz Bayramını kutluyorum." şeklinde oldu.

 

Kar Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ise yaptığı açıklamada;  "Nevruz bayramının içinden geçtiğimiz zor günlere bir umut ışığı olmasını dileyerek sözlerime başlıyorum. Geçmiş dönem borçlarından kaynaklı olarak engelleyemediğimiz ve önüne geçemediğimiz hacizler satış süresince bazı firmaların icra süreçleri ciddi noktaya gelerek belediye arsalarında satışlar gündeme geldi. Bizler belediye arsalarının değeri altında satılmasına vicdanımız el vermiyor, gerekli işlemleri başlatacağız.

 

Yol Çalışmaları Başlıyor
Olumlu gelişme olarak şehrimizin en önemli gelişmelerinden biriside yol ihtiyacının hizmet beklentisinin bu yaz karşılanması konusunda ciddi yatırımlar yapıyoruz. Asfalt tesisi ve kendi imkanlarımızla şehirde yol sorununu büyük oranda çözmesini destekliyoruz. Bu yaz sezonunda da imkanlar elverdikçe yol sorununu çözmeyi hedefliyoruz.

 

İmar Sorunu Yıl Sonuna Kadar Çözülecek
Şehrin imar planı hakkında ise koruma ve uygulama imar planlarıyla ilgili sorunlar olduğunu biliyoruz. Bu sorun nedeniyle birçok alanda adım atamıyoruz, ihale süreci tamamlanırsa şehirdeki imar sorunlarını çözüp bitirmek istiyoruz.

 

Dolmuş Hatlarında Yeni Dönem Başlayacak
Ulaşımda ilgili olarak yaptığımız ankette şehirde hem minibüsçü esnafın sorunları hemde hizmet alan vatandaşların şikayetleri var. Birçok örnekleri var yakın şehirlerde belediye borçlanıp otobüs alarak bu hizmeti de verebilir ama biz öncelikli olarak esnaf mağdur olmaması adına havuz sistemi kurmak istiyoruz. Önümüzdeki haftalarda ihaleye çıkacağız. Kimseyi mağdur etmeyecek bir sistem geliştirdik ve ortak tekbir koparatifle esnafında mağdur olmadan hemde halkımızın güzel hizmet alacakları sistemi oluşturmak. Eğer bunlara rağmen bu sorun devam ederse biz kararlı bir biçimde ihaleye çıkarak ikinci ihalede herkesin kendisinin girebileceği bir ihale olabilir. Biz istiyoruz ki birinci ihalede dolmuşçu esnafı kooparatif olarak gelip girsinler bu ihaleye. Buradan sesleniyorum ihale süreciyle ilgili olarak engellemek sabote etmek gibi bir şey olmayacak ve kimse kaba güce tutum içerisine girmezse hepimiz doğru bir şeyi gerçekleştirmiş olacağız.

 

Yolsuzluk Yapan Personeller Görevden Uzaklaştırıldı
Özellikle yolsuzluk dosyalarıyla ilgili yargılama sürecinde bu işlere karışmış personelle ilgili görevden almaları gerçekleştiriyoruz. Firmaların haksız kazançları var ise geri alma noktasında hukuki yolları başlatacağız.

 

Virüs Nedeniyle Ekonomik Zarar Gören Esnaflara Destek
Virüs salgınıyla ilgili ekonomik sorunlar yaşanacak , biz esnafımıza önümüzdeki günlerde elimizden gelen desteği sağlayacağız. Su faturalarıyla ilgili sembolik bir ücretle şehirde yaşamayı sağlayacağız.

 

Köye Dönün Çağrısı
Büyük ekonomik sorunlar yaşanmasıyla karşı karşıyayız. Ben şehirdeki mağdur  vatandaşlara köylere dönün diyorum üretime geçelim şehrimiz kırsal ekonomi açısından büyük imkanlar sağlıyor özellikle önümüzdeki günlerde üretimi teşvik eden çalışmaların içerisinde olacağız.

 

Sosyal Medya Virüsleri
Sosyal medya virüsleriyle ilgili olarak halkın iradesine saygı duymak herkesin görevidir. Sandıkta nasıl hesaplaştıysak bugün isimlerini saklayarak hesaplarından iftira atmayı amaç edinenlerle ilgili yasal süreci başlatıyoruz. Bunlar bizi bu tür polemiklere itibar etmeyeceğimizi bilmeliler ve yargı süreciyle cevabımızı vereceğiz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.