SİYASET Haber Girişi : 28 Ekim 2018 00:36

Atıf Özbey Kars Belediye Başkan Aday Adayı

Atıf Özbey Kars Belediye Başkan Aday Adayı
Başkan Erdoğan'ın ilk olarak ortaya attığı "Gönül Belediyeciliği" projesini kendisine düstur edinen Gazeteci Atıf Özbey AK Parti Kars Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Kars Olay- Kars'ta gönül belediyeciliği sloganıyla yola çıkan AK Parti Kars Belediye Başkan aday adayı Atıf Özbey kimdir? "Ayrımcılığa, zümreciliğe izin vermeyecegiz" diyen Atıf Özbey, Kars'ın kaderini değiştirecek projeleriyle geliyor. 

2019 Yerel Seçimlerine aylar kala seçim bölgeleri hareketlenmeye başladı. Kars'ta da aday adayları isimlerini açıklamaya başladı. Uzun süre başarılı ve çizgisini bozmadan aktif siyaset hayatında olan gazeteci ve Tv Program sunucusu meslektaşımız olan Atıf Özbey'de Kars Belediyesi için AK Parti'den aday adaylığını açıkladı.

Milli Gençlik Vakfı'nda (MGV) başlayan yolculuğunu Refah Partisi tabanında devam ettiren ve siyasi hayatına AK Parti ile birlikte yön veren tecrübeli siyasetçi Atıf Özbey, Kars Belediye Başkanlığı için kolları sıvadı. Hamasetten ziyade projeleri ile hemşehrilerinin karşısına çıkan Özbey alt ve üst yapının yanı sıra yoksul vatandaşlara yönelik çalışmaları ile dikkat çekiyor.

Atıf Özbey ve Gönül Belediyeciliği projesi

Vatandaşlarla bir araya gelen Özbey bazı projelerini şu sözlerle açıkladı:

“Kars’ta gönül Belediyeciliğini, AK Parti olarak halkımızın hizmetine sunacağız. Kentsel dönüşümü alt ve üst yapıyla birlikte bir paket halinde gerçekleştireceğiz. Belediyenin öncülüğünde kurulacak süper marketle yoksul vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz. Menfaatin “Kars” olması için, bu defa tüm ayrımcılıklardan uzak, aklı selim ile bir yönetim oluşturmak mecburiyetindeyiz.

Zümreciliğe ve mezhepçiliğe geçit yok

"Biz Kars halkı olarak yerel seçimlerde çeşitli lobilerin oyunlarına asla alet olmayacağız. Kardeşliğimizi ve birliğimizi zedeleyecek olan zümrecilik ve mezhep ayrıcılığına prim vermeyeceğiz. Liyakat prensibini ön planda tutarak bir yönetim seçmek zorundayız."

AK Parti Kars Belediye Başkanı adayı Atıf Özbey kimdir?

Kars Kağızman'ın Aşağı Tut Köyü'nde dünyaya gelen Atıf Özbey Kağızman Lisesi'nden mezun olduktan sonra yüksek öğrenimine Pakistan'da devam etti. Lahore Pencab Üniversitesi Seyit Mevdudi Uluslararası İslam Enstitüsü –İslam Hukuku ve Kültürü Fakültesi'nden mezun olan Özbey siyasi hayatına Prof. Dr. Necbettin Erbakan'ın yanında adım attı.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın uluslararası alandaki çalışmalarında danışmanlığını ve tercümanlığını yapan Özbey, sonrasında partideki çeşitli çalışmaların ardından Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Sayın M. Recai Kutan'ın dört yıl Özel Kalem Müdürlüğü görevinde bulundu.

Saadet Partisi Genel Sekreter Yardımcılığı da yapan Özbey, Has Parti'nin kuruluşunda yer aldı ve Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un Baş Danışmanlığı’nı yaptı.

Ulusal ve Uluslararası alanda birçok konferans, sempozyum ve TV programlarına konuşmacı olarak katılan Özbey El-CAZİRE televizyonunun "Londra Ödülü" sahibidir. TV 5 televizyon kanalında "Dünya Gündemi" adlı programın yapımcılığını ve sunuculuğunu yapan Özbey 2014’ten bu yana Kanal 5’in Genel Koordinatörlüğünü ve Siyaset Analizi programının sunuculuğunu yapmaktadır.

Evli ve iki çocuk babası olan Özbey Arapça, Kürtçe ve İngilizce dillerini çok iyi derecede, Urduca ve Farsça dillerini iyi derecede konuşmaktadır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.