KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 17 Haziran 2019 09:26

Aşıklar Heykelleri Bakımsızlıktan Dökülüyor

Aşıklar Heykelleri Bakımsızlıktan Dökülüyor
Kars'ta İnönü Caddesi üzerinde bulunan Aşık Şenlik, Murat Çobanoğlu ve Şeref Taşlıova heykelleri bakımsızlıktan adeta dökülüyor.

Kars Olay-Kars’ta dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından Kars Valiliği binası karşısı İnönü Caddesi üzerinde yaptırılan, 2008 yılınnın Eylül ayında açılışı yapılan Aşık Şenlik, Murat Çobanoğlu ve Şeref Taşlıova’nın heykelleri adeta bakımsızlıktan dökülüyor. Aşık heykellerinin üzrine konulduğu kaidenin duvalarının mermerleri ise kırıklarak yere dökülmüş durumda. Aşık heykellerinin tanıtım tanıtım levhalarının olmaması ise hangi heykel hangi aşığa ait olduğu belirsizliğini koruyor. Yine Şeref Taşlıova'ya ait sazın kırık olması ise dikkatlerden kaçmıyor. Aşıklık kültürünün en usta sanatçılarından olan Aşık Şenlik, Murat Çobanoğlu ve Şeref Taşlıova heykellerinin biran önce ya tamir edilmesi ve o çirkin görüntünün kaldırılmasını isteyen vatandaşlar yetkilileri biran önce göreve davet ettiler. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.