KARS Haber Girişi : 18 Nisan 2018 10:00

Artık Kars'ta Sizin İçin Devletin Hep Açık Bir Kapısı Var!

Artık Kars'ta Sizin İçin Devletin Hep Açık Bir Kapısı Var!
İçişleri Bakanlığı tarafından vatandaşlarla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla Valiliklerde oluşturulan “Açık Kapı Milletin Kapısı” Kars büro açılışı Kars Vali

Kars Olay-Kars Valiliği giriş katında oluşturulan Açık Kapı Kars Bürosu açılışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Doğan, Açık Kapı Projesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatları ile İçişleri Bakanlığınca 81 il Valiliğinde Açık Kapı “Milletin Kapısı” anlayışı ile uygulamaya konulduğunu belirtti. 
 
Açık Kapı projesinin vatandaşlarımızın talep ve önerilerini, konusunda uzman personel aracılığıyla iletebildikleri, tüm başvuruların elektronik ortamda kaydedilerek ilgili birimlere yönlendirdiği, takip edilerek hızlı bir şekilde sonuçlandırıldığı vatandaş odaklı yeni bir kamu hizmeti anlayışı olduğunu belirten  Vali Doğan, başvuru alma ve başvuru süreci hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Açık Kapı projesinin hayırlı olması dileğinde bulunan Vali Rahmi Doğan konuşmasının ardından büroda incelemelerde bulunan Vali Doğan daha sonra Kars Valiliği'nce oluşturulan İl Güvenlik Acil Durumlar Koordinasyon Merkezine (GAMER) geçerek, basın mensuplarına GAMER’in çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Vali Doğan daha sonra açıklamasında “Güvenlik ve Acil Durumlar Merkezi İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen bir proje ve 81 ilde bu şekilde merkezler kurulacak. Biz burasını illerle de entegre olabilme açısından geçici olarak kurduk. GAMER aslında 112 Acil Çağrı Merkezlerinin içerisinde kurulacak, bizim 112 Acil Çağrı Merkezi binası bu sene inşallah bitiyor. Bittikten sonra da artık tüm acil çağrılar tek bir merkezde toplanmış olacak. Amerika Birleşik Devletleri’nde 911 nolu acil çağrı numarası var, Avrupa Birliğinde ve Türkiye’de de 112 acil çağrı numarası olarak belirlendi, artık sistem devreye girdikten sonra 112’yi aradıktan sonra İtfaiyeye, Polise, Jandarmaya, Ambulansa, Ormana, AFAD’a, tamamına tek bir numarayla erişebiliyor olacaksınız.” dedi.
 
Türkiye’nin altyapı anlamında yazılım anlamında ciddi gelişmeler kaydettiğini belirten Vali Doğan konuşmasını  “112 Çağrı Merkezleri projesi şuanda hızlı bir şekilde yürüyor, bizim binamızda inşallah bu yılsonunda bitecek ve bittikten sonra bunun yazılımı da ASELSAN tarafından hazır bir şekilde. Bu yılsonunda bina bittikten sonra da tahminimi söylüyorum ASELSAN önümüzdeki yıl içerisinde sistemi kurup devreye alacak. Orası faaliyete geçtiğinde de bu GAMER merkezi oraya taşınmış olacak. Orada GAMER ile ilgili ayrı bir yer yapıyoruz.  İlimizdeki tüm MOBESE kameralarının bağlantılılarını yapmış durumdayız. Buradan bir kriz anında ilimizdeki tüm olaylara müdahale etme şansına sahibiz. Burada ilgili birim amirleriyle birlikte Valiliğin veyahut da Vali Yardımcısının başkanlığında kriz yönetimi sağlanmış olacak. Bu güzel bir sistem, Avrupa Birliğinde de Dünyada da uygulanan bir sistem. Türkiye altyapı anlamında yazılım anlamında ciddi gelişmeler kaydetti. Bunların tamamı yerli ve milli yazılımlar. Hem 112 Acil Çağrı Merkezleri projesi hem bilgi işlemdeki yazılım anlamında da şahsım olarak burada çok emeğim var. Özellikle 112 Acil Çağrı Merkezleri projesi tamamen şube müdürlüğümden beraber benim yürüttüğüm bir projedir. Bu yazılımları da yapan arkadaşlar tamamen Bilgi İşlem İçişleri Bakanlığının kendi personelleridir.” şeklinde bitirdi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.