EĞİTİM Haber Girişi : 18 Eylül 2017 00:06

Arpaçay Karakale Köyüne Hayırlı Okul!

Arpaçay Karakale Köyüne Hayırlı Okul!
Kars Valisi Rahmi Doğan, hayırsever işadamı İsmail Koçali tarafından Arpaçay Karakale Köyüne yaptırılan Birsen Koçali Alış İlkokulunun açılışı yapıldı.

Kars Olay-Kars'ın Arpaçay ilçesinde Hayırsever İşadamı İsmail Koçali tarafından yaptırılan 4 derslikli 20 öğrenci kapasiteli ilkokulun açılışı yapıldı. Öğetmen lojmanı, kütüphane, ana sınıfı, kalorifer dairesi, modern mutfağa da sahip okulun açılışı en çok da çocukları sevinirdi. Protokol ve köylüler okulu gezerken çocuklar ise okul bahçelerinde ilk defa görükleri çocuk parkında eğlenmeyi tercih etti.

PROTOKOL TAM KADRO KATILDI
İlçeye bağlı Karakale Köyünde hayırsever işadamı İsmail Koçali tarafından yaptırılan okulun açılışı Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, işadamı İsmail Koçali, AK Parti İl  Başkanı Adem Çalkın, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, muhtar Behram Koçali, öğrenci, öğretmen ve köylülerin katılımıyla gerçekleştirildi.

CUMHURBAŞKANININ HASSASİYETLE ÜZERİNDE DURDUĞU HUSUS
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okumasıyla başlayan trende konuşma yapan Vali Rahmi Doğan, amaçlarının 2017-2018 eğitim öğretim yılına hazırlıklı bir şekilde girmek olduğunu söyledi. Okullarda bu sene önemli ve ciddi tedbirler alacaklarını söyleyen Doğan, “Bu yıl özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın hassasiyetle üzerinde durduğu bir husus var. Gençlerimizi, çocuklarımızı uyuşturucudan koruyabilmek adına bu eğitim öğretim yılının başından itibaren ciddi tedbirler alacağız. Bunu hem okul aile birlikleriyle, hem köy muhtarlarımızla, okul müürlerimizle ve milli eğitimdeki yöneticilerimizle birlikte istişare ettik, toplantı yaptık ve alınması gereken tedbirleride birlikte kararlaştırdık. İnşallah 2017-2018 eğitim vei öğretim yılının ülkemize, milletimize, devletimize hayırlı ve uğurlu lmasını temenni ediyorum.” dedi.

İşadamı İsmail Koçaliye’e “Allah hayrını kabul etsin buraya kadar teşriff etmiş gelmiş bu yatırımı yapmış bizde kendisine hem devlet adına hem şahsım hem de Kars halkı adına şükrünlarımı sunuyorum. Yapmış olduğu bu yatırımın bu hayrın Allah tarafından kabulünü niyaz ediyorum.”

Vali Doğan ayrıca, öğrencilere en iyi hizmetlerin sunulabilmesi adına önemli çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “Bu millet çeşitli zorluklar sıkıntılar, ızdıraplar çekmiştir ama bunların üstesinden gelmesini de elbetteki bilmiştir. Bu millet yokluğu da varlığı da görmüştür, dolayısıyla bugün Allah'a çok şükür varlık günümüzdeyiz çocuklarımıza gençlerimize imkanın en iyisini hizmetin en iyisini sunabilmek için elimizden gelen tüm gayreti de göstereceğiz. Ve şunu iyi biliniz ki devlet her zaman sizinle beraberdir. Her zaman sizin yanınızdayız. Sizinle birlikteyiz ve sizin dertlerinizle dertlenipsizin sevincinizle coşmayı arzu ediyoruz. Bu göstermiş olduğunuz yakın alaka ve muhabetten dolayı da tekrar şükranlarımı sunuyorum. “ diye konuştu.

VALİ DOĞAN: DEVLET OLARAK HER ZAMAN YANINIZDAYIZ
Konuşmaların ardından Vali Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, iş adamı İsmail Koçali açılış kurdelesini kesti. Vali Doğan ve beraberindekiler açılışın ardından okulu ve lojmanı gezdi. Vatandaşların sorunlarını ve taleplerini de dinleyen Vali Doğan, “Devlet olarak her zaman yanınızdayız.” dedi.

UMARIM BU DÜŞÜNCEMİZE BİRİLERİ KULAK VERİR GELİR BURADA BİZİM KÖYÜN ÖĞRENCİLERİNE DE İYİ EĞİTİM VERİRLER
İşadamı İsmail Koçali de köyündeki çocukların daha iyi koşularda eğitim görmeleri için u imkanlarını seferber ettiğini ve bundan da büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Koçali şöyle konuştu:

“Bu okulda 42 yıl önce ben okudum. 1’ler, 2’er, 3’ler aynı sınıftaydık. 3 sınıf bir arad okuduk. 4’ler ve 5’ler bir arada okuduk. 42 yıl sonra buraya geldiğimde aynı düzenin devam ettiğini gördüm bugünün çağına uygun daha modern bu gençlerin de daha iyi eğitime hakları var diye 4 sınıflı bir okul ve artı ana sınıfı yaptık. Öğretmenlerimizin de insanca yaşabileceği bir lojman yaptık. Umuyorum bu bizim hepimize, bizim köyümüzden şehrimizden çıkan insanların hepsine örnek olur. Buradan çıkan öğrencilerde üstün başarılara imza atarlar ve onlarda dönüp köylerine, kimisi maddi kimisi manevi kimisi de eğitimiyle destek sağlarlar. Genelde hizmet eden öğretmenler Doğu’yu sevmezler, Doğu’ya gelmekten imtina ederler. Haklılar çünkü yaşam koşulları çok zor. Zaten bölgenin kendine göre zorlukları var. 6 ay kışı var, yolu yok, kanalizasyonu yok, barınağı yok. En azından burada bu okulu yaparken öğretmenler için de çekici bir yanı olur diye düşündük. Çünkü binalar bir şey ifade etmiyorlar. Binanın en iyisi de yapılabilir. İçi eğitim verenlerle dolmadığı sürece binaların bir anlamı olmaz. Öğretmenlerde burayı tercih etsinler diye düşündük. Umarım bu düşüncemize birileri kulak verir gelir burada bizim köyün öğrencilerine de iyi eğitim verirler. Buradan da en azından önce ülkesine, vatanına ve köyüne, ailesine hayırlı evlatlar çıkar. O hayırlı evlatlarda çıkar buralarda bir şeyler yaparlar diye ümit ediyorum.”

OKUL AÇILIŞI ÇOCUKLARA YARADI
Köy çocukları ilk kez okul bahçelerinde görükleri çocuk parkında gönüllerince eğlendiler. Eski okullarında bu tür imkanların olmadığını ifade eden çocuklar, eski okullrında tuvaletlerin dışrıda olduğunu bu yeni okulda ise içeride olduğunu da belirterek en çok da buna mutlu olduklarını söyleyip “Artık kış aylarında zorluk çekmeyeceğiz. Tuvaletler, lavabolar okulun içinde. Yeni okulumuzu çok sevdik” dediler.

SEVİNCİNİ AĞLAYARAK PAYLAŞTI
73 yaşndaki Zeki Hükümdar da köyün modern bir okula kavuşmasını sevinç gözyaşlarıyla paylaştı. Kendisinin çocukken okuyamadığını ama torunlarını okuttuğunu ifade eden Hükümdar köylerine böyle bir okul kazandıran işadamı İsmail Koçali’ye teşekkürünü ağlayarak gösterdi.– KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.