BÖLGE Düzenleme Tarihi : 27 Ocak 2022 15:30 Haber Girişi : 27 Ocak 2022 12:31

Ardahan KYK' da Kız Öğrencilerin Açlık İsyanı

Ardahan KYK' da  Kız Öğrencilerin Açlık İsyanı
Ardahan KYK yurdunda öğrenciler yemekhane koşullarına isyan etti.

Kars Olay-  Yemekhane koşullarının düzeltilmesini isteyen öğrenciler yurt yönetimi tarafından  tehdit edildiklerini ve odaya kapatılarak tartaklandıklarını ileri sürdüler.

 

Aldıkları burs ile geçindiklerini belirten öğrenciler yurdun keyfi fahiş fıyatlarının önüne geçilmesini ve niteliksiz yemeklerin düzeltilmesini istedi. 

"Hangi merciiye gidersek gidelim elimiz boş dönüyoruz, kime gidelim bilmiyoruz, diyen öğrenciler hakkımızı ararken bir de tehdit edildik." Dediler.

 

"ÖĞRENCİ ODAYA KİTLENDİ"

Yemeklerin olmamasını protesto eden Besyo 1. sınıf öğrencisi bir bayanın odaya kilitlenip tartaklandığı iddia edildi.

YURTTAN ATILMAKLA TEHDİT EDİLDİLER

Yurtta toplanan kız öğrenciler "Yönetim istifa" sloganları atarak şartların iyileştirilmesini istedi.  Kız öğrencilerin toplandığı alana gelen yurt yönetiminde olduğu öğrenilen  bir bayan öğrencileri tehdit ederek; " Kesin sesinizi" diyerek yanındaki güvenliğe dönüp "Burdaki öğrencilerin kamera kayıtlarını al, yurttan çıkarma cezası veriyorum." Dedi.

 

 

Öğrenciler yaptığı açıklamada; "Abi açız aç! Yemekler berbat ötesi artık onu geçtik fiyatlar fahiş, yemek gramları eksik. Ne yapacağız bilmiyoruz. İdareye gidiyoruz sonuç yok, diğer kız yurdunda öğrenci ve yemekhane işletmecisi fiyat yüzünden tartışıyor öğrenciyi müdür odasına kapatıyor tartaklamaya kalkıyor. Öğrenciler ayaklanıyor polis geliyor savcılıklık oluyorlar. Hangi birini diyelim nasıl açıklasam şimdi bizim 13 tl akşam yemek hakkımız var dışarıda yemek yiyip geldik ama hakkımıza içecek almak istiyoruz bize 1 su 1 meyve suyu yada 1 süt verip 13 tl parmak bastırıyorlar ister al ister alma çeyrek ekmek 50 krş olması gerekirken 75 krş satıyorlar işte 7.25 olması gereken sebze yemeği 11 tl işte 8.5 tl olması gereken tavuk tavuk yemekleri 11 tl işte büyük su 1.50 tl olması lazım 2 TL’den küçük su 85 krş yerine 1 tl 1,5 tl değişiyor kahvaltılar aynı ve bu fiyatları devlet belirliyor karısı bir yurtta kocası diğer yurtları almışlar istedikleri gibi at oynatıyorlar ne diyelim allah hakkımızı bırakmasın bunlardan ve bunlara göz Yunan’lardan sorsun öğle arkadaşlarımız var başka hiç bir geliri Yok kyk aldığı burs ile idare ediyor." İfadelerine yer verdiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.