KARS Haber Girişi : 03 Ocak 2019 15:58

Ani Örenyeri Otobüs Servislerine Yeni Düzenleme

Ani Örenyeri Otobüs Servislerine Yeni Düzenleme
Kars Valiliği tarafından Ani Örenyeri servislerine mevsimsel şartlar nedeniyle yeniden düzenleme yaptı.

Kars Olay- Kars Valiliği tarafından yapılan duyuruda; "Kars – Ani Antik Kenti arası yolcu taşımacılığı mevsim şartları göz önünde bulundurularak yeniden güncellenmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

İşte Yeni Servis Uygulaması

GİDİŞ ( Her gün)

DÖNÜŞ

Kalkış Yeri

Varış Yeri

Kalkış Saati

Kalkış Yeri

Varış Yeri

Kalkış Saati

Kars

 Ani Ören Yeri

11.00

  Ani Ören Yeri

Kars

14.30

Ani Örenyeri Hakkında Kısa Bilgi

Kars İline 42 km uzaklıktaki Ocaklı Köyü sınırları içerisinde yer alan Anı Ören Yeri Türkiye – Ani Harabeleri Ermenistan sınırını ayıran Arpaçay Nehrinin batı yakasında Türkiye sınırları içerisinde volkanik bir tüf tabakası üzerine kurulmuş bir ortaçağ şehridir. Ören yerinin en eski tarihi M.Ö. 5000 yıllarına kadar uzanmaktadır.

Tarih öncesi dönemde ören yerindeki yerleşim bostanlar deresi olarak bilinen vadideki volkanik oluşumlu mağaralardan oluşmuştur.

Bugünkü ören yerini oluşturan iç kale M.S. 4. yy’da Kars Şehrine ismini veren Karsak’lılar tarafından yaptırılmıştır.

Ören yerinin dış cephe surları Bagratlı Kralı Aşot tarafından M.S. 964 yılında yaptırılmaya başlanmış daha sonra Kral III. Sembat 978 yılında 2. takviye sur sistemini yaptırmış 1064 yılında Selçuklu Sultanı Alparslanın Ani’yi feth etmesinden sonra anı beyi olan Ebul Menucehr tarafından 1064 – 1072 arasında 3. sur sistemini yaptırmıştır. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.