İLÇELER Haber Girişi : 10 Haziran 2019 15:25

Akyaka'nın Girişi Çöp Yığınlarıyla Doldu

Akyaka'nın Girişi Çöp Yığınlarıyla Doldu
Kars'ın Akyaka ilçesinde yol kenarına dökülen çöpler hem şehrin görüntüsü bozuyor hem de sağlık açısından büyük tehlike arz ediyor.

Kars Olay-Kars’ın çop, su, yol sorunu derken ilçelerde de aynı sorunlar baş göstermeye başladı.
Kars'ın Akyaka ilçesinin gişine kıştan beridir bırakılan çöpler her nedense yetkililer tarafından görmezden gelinmeye devam ediyor. Akyaka’da yol kenarına dökülen çöpler hem şehrin görüntüsü bozuyor hem de sağlık açısından büyük tehlike arz ediyor. Şehrin girişinde bulunan ana yol üzerine bırakılan çöpler şehir çöplüğü olmamasıda gözler önüne seriyor. Kim yada kimler tarafından bırakıldığı belli olyan ve git gide yükselen çöp yığınları ise rüzgarın etkisiyle araziye dağılıyor. İlçesinin girişindeki çöplerin belediye tarafından aylardır fark edilip alınmaması ise başka bir muamma konusu olmuş durumda. Eğerki o çöp yığınlarını belediye bırakıyor ise Akyaka’da çöp alanı yok mu sorularını akıllara getiriyor. Bu çöp yığınlarının biran önce ortadan kaldırılması için yetkilileri göreve davet eden vatandaşlar bu olumsuz duruma yetkililerin biran önce müdahele etmelerinin gerekiğini dile getirerek;"Buradan Serhat ilçemiz Akyaka'da yaşayan vatandaşlar olarak hem Belediye Başkanı Ergüder Toptaş'a hem de Akyaka Kaymakamız Nur Sevinç Özbek hanıma seslenmek istiyoruz, şehrin girişinde gelişigüzel çöp bırakılıyor bu hem sağlık açısından tehlike hemde görüntü kirliliği arz etmektedir. Yeni belediye başkanımız lütfen gitsin görsün bu kirliliği ortadan kaldırsın şu güzelim ilçe bu kirlilği hak etmiyor. Kaymakam Hanım bayan olması hasebiyle bu konularda daha da duyarlı olduğunu biliyoruz. Yetkilier biran önce bu sorunu görmezden gelmek yeirne çözüm üretsinler." diyerek tepkilerini ortaya koydular.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.