SİYASET Haber Girişi : 06 Nisan 2018 13:59

AK Parti Kars Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi

AK Parti Kars Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Harakani Havalimanında, Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami

Kars Olay-Karşılamanın ardından AK Parti 5. Kadın Kolları Olağan Kongresi için Devlet Su İşleri (DSİ)’ne geçildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla start verilen DSİ Konferans Salonu’ndaki kongre başkanlığını AK Parti Merkez Kadın Kolları Yerel Yönetimler Başkanı Müzehher Belma Erdoğan yaptı.

Kadın Kolları Başkanı Sevim Arslanoğlu, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey’in konuşmalarından sonra Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan kürsüye çağrıldı. Bakan Arslan, burada yaptığı konuşmada, Türk kadınının tarihi boyunca günümüzde de olduğu gibi hayatın her yerinde, her alanında başarılı bir şekilde yer aldığını söyledi.

“Türk milletinin kültüründe de dini inancımızda da kadının yerinin çok önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim.” diyen Bakan Arslan,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'ye çağ atlatan bir çok projenin altına imza attıklarını da sözlerine ekledi. Bakan Arslan daha sonra, "Sizlerin güçlü duruşu, davaya sahip çıkış sayesinde bugün geleceğe daha umutla bakıyoruz, daha umutla baktığımız için 2023'ü hedefliyoruz. Ve büyük ideallerle hedefliyoruz, 2035'i hedefliyoruz, 2053'ü hedefliyoruz onunla yetinmiyoruz 2071 vizyonu ortaya koyuyoruz. Ve Türkiye'ye sizinle birlikte yolumuza devam ediyoruz. 80 yılda yapılanın 3-4 katını AK Parti olarak 15 yılda yaptık.” dedi.

Son zamanda dünyada devam eden 10 büyük projenin 6'sını Türkiye'de olduğunu belirten Arslan,  "Biz biliyoruz da Türkiye'nin başarısını çekemeyenler Türkiye'nin büyümesini gelişmesini çekemeyenlerin kuruluşlarının ağzından bu ifadelerin açıklanmış olması, bunun kayıtlara düşmüş olması çok önemli. Son dönemlerde dünyanın gidişatına yöne veren 10 büyük projenin 6'sı Türkiye'de yapılıyor. Bundan memnun olmamak, mutlu olmamak mümkün değil. Sadece 15 yılda ihracat rakamımız 35 milyar dolardan 158 milyar dolara geldi, neredeyse 4 katı. Avrupa, dünya ekonomik krizlerle uğraşırken Türkiye İMF'ye olan borcunu AK Partiden önce bizim başımıza boyunduruk şekilde takılan o borcu temizlemekle kalmadık, geçen sene dünyanın en büyük büyüme oranını yakaladı yüzde 7,4. Birileri Türkiye batıyor, Türkiye bitiyor, yok oluyor, ekonomisi batıyor derken Türkiye onlara inat dünyaya bir ders daha verdi. Dedi ki sizlere inat dünyadaki en büyük büyüme oranını gerçekleştireceğim. G-20 dediğimiz dünyanın sürükleyicisi olan 20 ülke içerisinde bir numara. Çin'den de Hindistan'dan da önce… Sizlerin desteği devam ettiği sürece inşallah bundan sonra rekorlar kırarak geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz” dedi,

Bakan Arslan daha sonra şunları söyledi:

"Dünyanın sayılı ülkeleri yüksek hızlı trenle tanışmışken Türkiye Hızlı Tren İşletmecisi ülke haline geldi. Bunu yaparken İstanbul'da iki kıtayı denizin altından bağlayan Marmaray'ı yaptık. İki kıtayı denizin altından bağlayan Avrasya'yı yaptık. İstanbul'da Yavuz Sultan Selim Köprüsünü, İstanbul-İzmir otoyolunu, Osman Gazi köprüsü dahil yaptık. Ve bugün bunlarla yetinmediğimizi ortaya koyuyoruz, ortaya koyduğumuz için de 1915 Çanakkale Köprüsünü yapıyoruz. İstanbul'da dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Bununla da yetinmiyoruz, dünyanın gıptayla izlediği olmasın diye can attığı Türkiye'nin yolunu kesmeye çalıştığı, Kanal İstanbul'u yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz inşallah. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu gibi bir dünya projesini bitirdik tek başına yetmez Kars Lojisitik Merkeziyle daha anlamlı hale gelecek. AK Parti 15 yıldır yapmayacağı hiçbir sözü vermedi verdiği her sözün arkasında duruyor. Türkiye genelinde iç-dış hat yılda 35 milyon yolcuya hizmet ederken geçen sene 193 milyon yolcuya hizmet ettik. Bu Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi Kars'ın, Ardahan'ın, Iğdır'ın Ağrı'nında bundan nasibin alması anlamına geliyor. Kars-Erzurum-Erzincan-Sivas, İstanbul'a kadar inşallah hızlı tren planlıyoruz. Bununla da yetinmiyoruz Kars-Iğdır-Dilucu-Nahçivan demiryolunu planlıyoruz. Diyoruz ki biz bu yolları yaparsak, ulaşımı kolaylaştırarak bu bölgeye yatırım gelir. Bu bölgeler büyür, bu bölgeler güçlenir.   Bize her türlü çelmeyi takmaya, engellemeye çalışıyorlar onun için her türlü oyunu oynuyorlar, bugüne kadar onların oyununu bozduğumuz gibi bugünden sonra da bozacağız.”

Konuşmanın ardından seçime geçildi ve Sevim Arslanoğlu kongreyle kadın kolları başkanı oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.