SİYASET Haber Girişi : 22 Ağustos 2018 14:44

Ahmet Arslan AK Parti'nin MKYK Üyesi Oldu

Ahmet Arslan AK Parti'nin MKYK Üyesi Oldu
AK Parti'nin yeni Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) belli oldu. Yeni MKYK'dan 27.dönemden 42 milletvekili 8 milletvekili olmayan üye ve 29 yeni üye var. 65. Hükümet Bakanı Ahmet Arslan İse AK Parti MKYK'sında yer alan isimlerden oldu.

Kars Olay- Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti'nin yeni Merkez Karar Yürütme Kurulu'a seçildi.
18 Ağustos günü gerçekleştirilen AK Parti 6. Olağan Kurultay'ında açıklanan liste ile Ahmet Arslan AK Parti'nin A Takımında yerini aldı.
 

AHMET ARSLAN KİMDİR

2 Haziran 1962'de Kars Kağızman'da doğdu.

Gemi İnşa ve Makine Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi, Milli Güvenlik Akademisi 56. Dönem mezunudur.

Özel sektörde yedi yıl ve Pendik Tersanesinde çeşitli görevlerde bulundu.

Denizcilik Müsteşarlığı Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) , TT-NET ve Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu, TÜRKSAT Denetim Kurulu, TOBB Denizcilik Meclisi üyeliğinde bulundu.

"Türk Dünyası Mühendislik Ödülü", "Fahri Profesörlük" unvanı ve "2010 Yılı Negatifi Pozitife Çevirenler Yılın Bürokratı" ödülleri sahibidir.

12 Haziran 2011 genel seçiminde Kars milletvekili seçildi.

1 Kasım 2015 ve 24 Haziran 2018 genel seçiminde yeniden Kars Milletvekili seçildi.

24. Dönemde Plan Bütçe Komisyonu üyeliği yaptı.

26. Dönemde Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda Başkanvekilliği görevini sürdürdü.

24. ve 26. Dönemlerde Türkiye-Çek Cumhuriyeti Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı yaptı.

Ahmet Arslan, 65. Hükümetin kurulmasıyla birlikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak seçildi ve 10 Temmuz 2018'de görevini Mehmet Cahit Turhan'a devretti.

Evli ve 1 çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Cemil nadir özgün 17 Ağustos 2020 22:55

    Değerli okurumuz yorumunuz onaylanmamıştır. Bunun birden fazla nedeni olabilir. Lütfen yorumlarınızda küfür, hakaret, aşağılayıcı bir ifade, kanıtlanmamış bir iddiaya yer vermeyiniz. Unutmayınız ki bu uygulamamız adli soruşturmalar karşısında sizi de korumayı amaçlamaktadır. İlginiz için teşekkürler.