KARS Haber Girişi : 13 Haziran 2021 18:58

Ahmet Arslan Açıkladı, Kars Lojistik Merkezine Personel Alımı Ne Zaman?

Ahmet Arslan Açıkladı, Kars Lojistik Merkezine Personel Alımı Ne Zaman?
65. Dönem UDH Bakanı ve Kars Milletvekili Ahmet Arslan, BTK'nın önemli ayağı Kars Lojistik Merkezi'ne peronel alımının ne zaman olacağıyla ilgili açıklamada bulundu.

Kars Olay-  Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu (BTK) hattının önemli merkezlerinden olan Kars Lojistik Merkezi'nin, önümüzdeki hafta içinde gümrükleme işlemlerine başlayacağını aktaran 65. Hükümet  UDH Bakanı ve Kars Milletvekili  Ahmet Arslan,  Karslıların lojistik merkezinin oluşturacağı istihdamı da çok yakından takip ettiğini  söyleyerek sözlerine   şunları ekledi;

 

"Şunu ifade edeyim; altyapıyla birlikte trenler gümrükleme işlemleri de dahil, Kars Lojistik Merkezi'nden hizmet alıyor ama Kars Lojistik Merkezi'nin bir de şu an Bakanlığımızla beraber takip ettiğimiz 2'nci etabı var. İkinci etap çalışmaları yürüyor. Çalışmalarıyla birlikte lojistik merkezinin içinde insan gücüne dayalı çalışmalar başlayacak, asıl istihdam o zaman oluşacak.

 

Dolayısıyla istihdamı biz ikinci etapla birlikte bekliyoruz ve hemşerilerimiz de inşallah ikinci etapla birlikte, artık yüzlerle değil, belki binlerle ifade edilen bir istihdam imkanına kavuşmuş olacaklar. O yüzden hemşerilerimiz biraz daha sabırlı olsunlar, trenlerin lojistik merkezine girdiğini görünce, 'bunlar 500-1000 kişi istihdamından bahsetmişti artık 500 kişi, 1000 kişi işe başlayacak' zannetti. Biraz sabretsinler, ikinci etapla, üst yapılarla birlikte fiilen lojistik merkezinde yük hareketi, üretim olduğu zaman inşallah istihdam da çok ciddi bir şekilde artacak ve gelecekte çok daha büyük rakamları konuşuyor olacağız.

 

Tekrar hayırlı, uğurlu olsun. Gümrükleme işlemlerinin de 1 hafta içinde Kars Lojistik Merkezi'nde yapılacak olması çok değerli. O yüzden emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum." 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.