KARS Haber Girişi : 02 Kasım 2017 22:54

Adem Çalkın’dan Kars’ın Kurtuluşu Mesajı

Adem Çalkın’dan Kars’ın Kurtuluşu Mesajı
Ak Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Kars Olay- Ak Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın yayımladığı mesajda şunlara yer verdi; "Serhat Şehrimiz Kars tarih boyunca hep ilklere tanıklık etmiş, Türklerin Anadolu'ya girdiği ilk nokta olmasıyla, 1072'de Anadolu’da yapılan ilk cami ile, 90 bin şehidi ile, Selçukluların yaptığı ilk kaleye sahibiz. Biz 1855'te düşmana karşı mücadele verdikten sonra Sultan Abdülaziz tarafından ilk berat ve ilk gazilik unvanını almış bir il olmanın haklı gururunu yaşamaktayız.

Kars 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı sonrasında düşman istilasına uğrayan serhat Şehrimiz Kars, 43 yıllık işgalin ardından Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa'ya bağlı birliklerin ileri harekatıyla 30 Ekim 1920 günü yeniden vatan topraklarına katılmıştır. Kars ve çevresinin kurtuluşu, Anadolu'nun düşman işgalinden kurtarılmasında ordumuzun ve halkımızın moral motivasyonunu son derece yükseltmiştir. Bu zafer, aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi hükümetinin ilk resmi zaferi olmuş ve zaferin ardından imzalanan Gümrü Anlaşması da Türkiye Büyük Millet Meclisi hükümetinin ilk resmi anlaşması olmuştur. Kars'ın kurtuluşuyla birlikte devletimizin kuzeydoğu sınırları çizilmiş ve modern Türkiye'nin temelleri atılmıştır.

30 Ekim 1920’de olduğu gibi 15 Temmuzda’da Gazi Karslıların asil vakarlığı, cesareti, vatan sevgisi, bayrak bilinci, ezanı Muhammede olan aşkı ve esarete boyun eğmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.

Bir kez daha ve güçlü bir şekilde vurgulamak gerekir ki, bu açıdan 30 Ekim, masum, mazlum ve korumasız bir halkın vatanı, milleti, izzeti ve namusu için nasıl mücadele edilebildiğinin derin izlerini taşıyan; bugünümüze olduğu gibi, yarınlarımızın inşasına da esin kaynağı olabilecek şanlı bir günün adıdır.

Acının, kederin ve gözyaşının şanlı ve kutlu bir zaferle taçlandığı bu günde aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve saygıyla yâd ediyoruz.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.