SAĞLIK Haber Girişi : 09 Ağustos 2017 11:03

Adamı Hasta Eder Bu Şehrin Kurumları!

Adamı Hasta Eder Bu Şehrin Kurumları!
Yaklaşık bir aydan beri Kars'ta meydana gelen kanatlı hayvan ölümleri insanları tedirgin etmeye devam ediyor.

Kars Olay- Sivas'ta bir kaç gündür gündeme gelen kanatlı hayvan ölümleri dolayısıyla yetkili kurumlar açıklamayı yapıp vatandaşları bilgilendirirken, Kars'ta ise bir aydır gündemde olan bu ölümlerle ilgili herhangi bir bilgi verilmemesi çok acı. 

 

Yaklaşık bir aydan beri Kars'ta meydana gelen kanatlı hayvan ölümleri insanları tedirgin etmeye devam ediyor. 
 
Kars merkez ve köylerde toplanan yaklaşık 20 bin Kaz itilaf edilirken vatandaşların merak ettiği hiç bir soruya yanıt vermeyerek vatandaşları tedirgin ediyor. 
 
Özle kıyafetler giyerek kanatlı hayvanları toplayan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerini gören vatandaşlar daha da tedirgin olurken bu konuda vatandaşların da bilgilendirilmemesi de onlar daha da korkutuyor. 
 
Halk arasında iyice yayılan "kuş giribi" vakası, kaz, tavuk ve hindileri toplanan vatandaşları da düşündürüyor.
Uzun zamandan beri ölümlerin nedenini soran basın mensuplarını da bilgilendirmeyen yetkili kurumlar neyi beklediği de merak edilen sorular arsında. 
 
Yaklaşık 3-4 gündür Sivas'ta etkisini gösteren hayvan ölümleri nedeniyle Sivas Valiliğinden jet yanıt gelerek vatandaşlar bu konuda bilgilendirildi. Mallesef ki yine Kars'ta ne valilikten ne de İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden herhangi bir açıklama gelmedi.
 
Basın mensupları haber yaptığında da yapılmaması konusunda uyarı yapan yetkililer, vatandaşların bilgilendirilmesi konusunda sınıfta kaldığı bir kez daha gözler önüne serildi.
 
Kazlar, tavuklar toplanılıyor vatandaşlar yediği yemeklerin virüslü olup olmadığını bilmiyor. Kim bu şehre sahip çıkacak illa bir vatandaşın hayatını kaybetmesi mi lazım. Neden bu şehri kimse kaale almıyor. Vatandaştan halktan önemli birşey mi var? Kazları, tavukları toplanan vatandaşlar çaresiz.
 
Kazlar, tavuklar, hindiler, ördekler neden ölüyor yok mu bunun bir açıklaması. Sessiz sedasız ölümleri mi izleyeceğiz. Kaderine mi terk edildi yene serhat şehrimiz Kars Yazık Çok Yazık...
 
İşte Sivas'ta Son 4 Gündür Devam Eden Hayvan Ölümlerine Sivas Valiliği'nin Açıklaması
Sivas Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, il merkezine bağlı Kumyurt köyünden gelen sözlü ihbar üzerine alınan kaz örneklerinde kuş gribine rastlandığı, olay üzerine buranın yakınında bulunan Akören, Serpincik ve Kumyurt köylerini içine alan koruma ve 10 kilometre çapında gözetim bölgesi oluşturulmuştur.

"Koruma bölgesinde, hobi amaçlı kanatlı yetiştiriciliği yapan işletmelerde bulunan tüm tavuk, kaz, ördek ve hindiler itlaf edilerek, derin çukurlara üzeri kireç dökülerek gömülmüştür. Durumdan ticari kanatlı işletmeler etkilenmemiş, yani hastalık çıkışı olmamıştır. Sadece hobi amaçlı köy tavukçuluğu yapan işletmelerimiz etkilenmiştir. Hastalık şu an itibarıyla lokal olarak seyretmekte ancak gelen tüm ihbarlar büyük titizlikle değerlendirilmektedir."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.