TÜRKİYE Haber Girişi : 24 Aralık 2019 10:53

82 Yaşındaki Muazzez Nine, Köy Çocukları İçin 41 Süveter Dokudu

82 Yaşındaki Muazzez Nine, Köy Çocukları İçin 41 Süveter Dokudu
İstanbul’da ikamet eden 82 yaşındaki emekli öğretmen Muazzez Sarıçimen, kendi elleriyle 6 ayda dokuduğu 41 süveteri Kars’taki köy çocuklarına gönderdi.

Kars Olay-Kızı ve torunuyla gönderdiği süveterler “Bir Oyuncak Da Sen Ver” kampanyasını sosyal medya üzerinden yürüten Taner Güneş’e teslim etti. Güneş’in de oyuncak dağıtmak için gittiği köylerde süveterleri dağıttı. Süveterleri giyinen çocuklar Muazzez ninelerine teşekkür ettiler.

 

Muazzez Sarıçimen eşi Nurettin Sarıçimen (83) ile birlikte İstanbul Ataköy’de ikamet ediyor. 35 yıl ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra emekli olan Muazzez Sarıçimen, boş vakitlerini süveter dokumaya adadı.

 

Muazzez Nine dokuduğu 41 adet süveteri uçakla Kars’a gelen kızı Bahar Canan Gönüldaş (47) ve torunu Rüzgar (12) ile birlikte köy çocuklarına gönderdi. Burada gazeteciler aracılığıyla sosyal medya hesabı üzerinden “Bir Oyuncak Da Sen Ver” kampanyasını yürüten Taner Güneş’e teslim etti.

 

Burada da annesiyle cep telefonuyla canlı bağlantı kuran Bahar Canan Gönüldaş, süveterleri köy çocuklarına dağıtılması için Taner Güneş’e verdiğini söyledi.

 

Muazzez Sarıçimen, “Ördüğüm bu giysileri yine örmeye devam edeceğim. Sonuna kadar azimle, sevgiyle öreceğim. Bunları giyen çocuklar vatanına, milletine, anasına, babasına, etrafında bulunan herkese hayırlı insan olsunlar. Okullarını an yüksek dereceyle başarılı şekilde bitirip iyi bir adam olsunlar. Soğuk kış günlerinde sıcacık giyinsinler. Bundan sonra da başlarına bol bol kaşkol, atkı ve bere öreceğim.” dedi.

 

Muazzez Ninenin kızı Bahar Canan Gönüldaş da “Annem emekli olduğu için bolca vakit buluyor. Evde sürekli bir şeyler dokuyor ve örgü yapıyor. Bizde Kars’a gelmeden önce dedik ki ir bakalım kaç tane süveter dokumuşsun. Saydık tam 41 adet. Bana dedi ki Kars’a giderken bunları da götür Kars’ta köy çocuklarına dağıt. Bizde havayoluyla Kars’a geldik ve burada tanıştığımız gazeteciler aracılığıyla tanıştığımız Taner Güneş’e teslim ettik.” dedi.

 

HER İLMEKTE BİR DUA
Annesinin süveterleri dokurken ağzından duayı eksik etmediğini ve her ilmekte bir dua ettiğini, gönderirken süveterleri güzel kokular sürdüğünü de ifade eden Bahar Canan Gönüldaş, “Annem 35 yıl ilkokul öğretmenliği yapmış. Babam da ziraat mühendisi. Belli bir kültürün çocukları. Süveterleri dokurken hep “Allah vatana millete hayırlı evlatlar etsin diye dualar etti. Sanki çocukları görüyormuş gibi sevinçle, heyecanla dokudu. Çocuklar annesini, babasını üzmesin gibi o kadar çeşit çeşit dualar ediyor ki dedim ki ‘anne ne yapıyorsun?’ ‘Olsun kızım, her ilmekte dua olsun. O büyür diğerine giydirir ve böylece o dua da öyle gider’ diyordu. Bu 41 adet süveteri 6 ayda dokudu.” şeklinde konuştu.

 

MUAZZEZ NİNE ŞİMDİ DE ATKI VE BERE ÖRECEK
Taner Güneş de canlı telefon bağlantısıyla tanıştığı Muazzez nineye teşekkür ederek sayılarını iletti. Atkı bere dokumasını da isteyen Güneş’e “Tamam hiç sorun değil. Ben bundan sonra atkı ve bere de dokurum. Canınız sağ olsun. Bende zaman çok evladım. Seve seve işlerim. Yeter ki siz benden isteyin. Böylelikle yaptıklarım bir işe yaramış olsun. Yeter ki çocuklarımız vatanına, toprağına bağlı, annesinin, babasının, öğretmeninin sözünü dinlesinler. Bizler onlar için her türlü fedakarlığa varız” dedi.

 

Süveterleri giyinen çocuklarda Muazzez ninelerine teşekkür ettiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.