EĞİTİM Haber Girişi : 19 Eylül 2018 21:40

2018-2019 Yılının Kars'ta İlk Ders Zilini Vali Doğan Çaldı

2018-2019 Yılının Kars'ta İlk Ders Zilini Vali Doğan Çaldı
Kars Valisi Rahmi Doğan, 2018-2019 Öğretim yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

 Kars Olay-2018-2019 Eğitim-öğretim yılının başlaması münasebeti ile Başbakanlık TOKİ İlköğretim okulunda açılış törenin düzenlendi.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören; bir öğrenci, öğretmen ve İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun’un günün anlam ve önemine dair konuşmasının ardından Kars Valisi Rahmi Doğan’ın konuşması ile devam etti.
 
Vali Doğan yaptığı konuşmada; 2018-2019 Eğitim-öğretim yılının hayırlar getirmesini dileyerek, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güzel bir eğitim alması için gereken tüm çalışmaların yapıldığını belirtti.
 
Konuşmasında; Kars’ın eğitim istatistiklerine vurgu yapan Vali Doğan, Kars’ta sınıf ortalamasının otuzlarda olduğunu, yeni yapılacak okullar ile bu sayının daha da düşeceğini belirterek, iyi bir eğitim yılı için yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerin görev sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini söyledi.
 
Aydınlık gelecek ve yarınlarımız için çocuklarımızın iyi bir eğitim alması gerektiğini söyleyen Vali Rahmi Doğan, öğretmenlere hitaben; çocukların dağarcıklarını sadece bilgiyle doldurmakla değil aynı zamanda milli, manevi ve evrensel değerleri benimsemiş kendine güvenen, araştıran, sorgulayan, bilimi ve insani değerleri üstün tutan nesiller yetiştirmelerini istedi.
 
Kars Valisi Rahmi Dooğan'ın konuşmasının ardından tören; şiirlerin okunması, Kafkas Halk Oyunları ekiplerinin gösterisi ve müzik dinletisi ile sona erdi.
 
Törende 2018-2019 Eğitim-öğretim yılının simgesel ilk ders zilini çalan Vali Doğan, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek okulda incelemelerde bulundu. 
 
2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı açılış Törenine; Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Vali Yardımcısı Serhat Karabektaş, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, daire ve kurum amirleri ile öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.