TÜRKİYE Haber Girişi : 09 Eylül 2021 08:52

Yusuf İzzet Karaman Birinci Sınıf Mülki İdare Amirliğine Yükseldi

Yusuf İzzet Karaman Birinci Sınıf Mülki İdare Amirliğine Yükseldi
Kars'ta görev yaptığı yıllarda gönüllere taht kuran Yusuf İzzet Karaman Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre birinci sınıf mülki idare amirliği sınıfına terfi etti.

Kars Olay-  Kars'ın  Sarıkamış ilçesinde Kaymakamlık görevini ifa eden Yusuf İzzet Karaman, İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına görevlendirilmiş daha sonra  İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştı. 

 

Resmi Gazete'de 9 Eylül 2021 tarihinde yayımlanan 31593 sayılı Birinci Sınıf Mülki İdare Amirliği konulu  karara göre 1. sınıfa terfi eden Karaman sevenlerini heyecanlandırdı. 

 

Mülki İdare amirleri içerisinde birinci sınıfa yükselmek, İçişleri Bakanlığı müsteşar yardımcısı, Vali,  Genel Müdür, Kurul Başkanı ve Birinci Hukuk Müşaviri olabilmek açısından büyük önem taşıyorken 1. sınıfa terfi eden  Karaman'ın Vali ya da  Genel Müdür olması bekleniyor.

 

 

YUSUF İZZET KARAMAN KİMDİR

1979 yılında Çorum ilinin Sungurlu ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Ankara Mimar Kemal İlkokulu'nda, ortaokulu Vangölü Anadolu Lisesi'nde ve lise öğrenimini Sinop Anadolu Lisesi'nde tamamlayarak, 1997 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nü kazandı.

 

2002 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra ODTÜ Rektörlük bünyesinde araştırma görevlisi kadrosunda proje koordinatörü olarak göreve başladı. Bu görevi süresince Üniversitenin uluslararası bilimsel projelerinin kurumlar arası koordinasyonunu üstlendi.

 

Bunların dışında profesyonel olarak İngilizce ve İspanyolca dillerinde yeminli tercümanlık yaptı. Ankara Üniversitesi SBF Yönetim Bilimleri Alanında 'İl Özel İdarelerinin Kurumsallaşma Sorunu' konulu tez çalışmasıyla Yüksek Lisansını tamamladı.

 

28.07.2004 tarihinde Antalya Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Samsun-Yakakent, Kırıkkale-Karakeçili ve Bolu-Yeniçağa ilçelerinde kaymakam vekilliği yaptı.

 

Ekim 2005'ten itibaren yurtdışı staj programı kapsamında 9 ay süreyle dil eğitiminde bulunmak üzere Fransa'ya gitti. Sırasıyla Gaziantep-Yavuzeli, Batman-Sason, Antalya-Demre ve Kars – Sarıkamış ilçelerinde Kaymakam, İller İdaresi Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak görev yaptı. 14 Temmuz 2020 tarihli 2020/362 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğüne Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

 

Çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca ayrıca iyi derecede İspanyolca bilen Yusuf İzzet KARAMAN, evli ve üç çocuk babasıdır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.