Yunus Kılıç İle CHP’li Vekil Arasında Gergin Anlar

Kars Olay-TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, kürsüde konuşurken kendisine ‘yalan söylüyorsunuz’ diye laf atan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’a sert çıktı. Yunus Kılıç, “çok ayıp ediyorsunuz. Ben bilim adamıyım, yalan söylemem. Benim söylediklerimin hepsi tespitlidir, kayıtlıdır. Çıkıp üfürmem. Bilim, istatistikler ne söylerse onu söylerim. Onun dışında bir yaklaşımım yoktur” ifadelerini kullandı.

 

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, muhalefetin araştırma önergesi üzerine AK Parti grubu adına Meclis Genel Kurul toplantısında bir konuşma yaptı.

 

Mecliste tarımın bu kadar sık konuşulmasından mutluluk duyduğunu dile getiren Kılıç, AK Parti iktidarının 18 yılda çiftçilerin sorunlarını çözmek ve üretimin sürekliliğini sağlamak adına önemli çalışmalar yaptığından bahsederken, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, ‘yalan söylüyorsunuz’ diyerek kürsüye laf attı.

 

BEN BİLİM ADAMIYIM, ÇIKIP ÜFÜRMEM”
Köksal‘ın sözlerine sinirlenen Yunus Kılıç ise “çok ayıp ediyorsunuz. Ben bilim adamıyım, yalan söylemem. Benim söylediklerimin hepsi tespitlidir, kayıtlıdır. Çıkıp üfürmem. Bilim, istatistikler ne söylerse onu söylerim. Onun dışında bir yaklaşımım yoktur. Bakın meclise araştırma önergenizi verirken bir takım şeyler söylemişsiniz. Demişsiniz ki tarımda ithalat ihracattan fazla. Bakın ben buna ‘yalan’ demiyorum, ‘eksik’ diyorum. Siz aslında yanlış konuşuyorken ben size ‘eksik’ diyorum. Ama siz orada ‘yalan söylüyorsunuz’ diye bağırıyorsunuz. Milletvekilliğine yakışan bir üslup değil bu. Lütfen bırakın anlatayım. Cevabınız varsa gelin burada söyleyin. Halka vereceğiniz cevap olmadığı için 18 yıldır biz iktidarız ve oylarımızı arttırarak devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Kılıç‘ın bu sözlerinin ardından meclisten alkış sesleri yükseldi.
Öte yandan Yunus Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü;
“Arkadaşlar tarımda ithalatın ihracatı karşılama oranı, son 16 yıldır toplamda ihracat lehine her yıl 5 milyar dolar fazlamız var. Yani cari açığın kapatılmasına tarımsal üretimimiz her yıl 5 milyar dolar katkı sağlıyor. Hep söylersiniz ya ‘buğday ithalatı’ diye, bakın bizim buğday ithalatından 16-17 yıldır yapmış olduğumuz ithalatın tamamı 54 milyon tondur. Ama una, irmiğe, bisküviye, bulgura çevirerek sattığımız 68 milyon tondur. Ve aradaki fark 12 milyar dolardır. Bu, çiftçimizin katma değerli ürünler üreterek almış olduğu ilave bir miktardır. Ayrıca toplamda 75 milyar dolarlık ihracatımız, ithalatımızdan tarımsal alanda fazladır.

 

“ÇİFTÇİMİZ KREDİYE ULAŞIYOR, KULLANIYOR VE SONRA ÖDEME KABİLİYETİYLE BUNU GERİYE DÖNDÜRÜYOR”
Bakın AK Parti geldiğinde çiftçimizin toplam kullanmış olduğu kredi yılda 500 milyon liraydı. Şu anda 120 milyar lira. Dönüş oranları neydi? yüzde 40 ila 60 arası. Şu anda yüzde 98 dönüşü var. Çiftçimiz krediye ulaşıyor, kullanıyor ve sonra ödeme kabiliyetiyle bunu geriye döndürüyor. Çiftçi borçlarının ertelenmesiyle ilgili bakın; tarım kredi, üyelerine pandemiden kaynaklı sıkıntıyı gidermek için 6 ay faizsiz olarak erteledi. Ziraat Bankası yine bakanlar kurulu kararıyla çıkmış olan süreçlerden yararlanarak yüzde 25 düşük faizle çiftçi borçlarımızı zaten lüzum halinde ertelemeye devam ediyor. Yeni yapılandırma paketimizde de çiftçilerin de bundan yararlanması noktasında çalışmalarımız devam ediyor.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.