SİYASET Haber Girişi : 11 Mayıs 2023 13:59

YEŞİL SOL PARTİ KARS ADAYLARI KADINLARLA BİR ARAYA GELDİ

YEŞİL SOL PARTİ KARS ADAYLARI KADINLARLA BİR ARAYA GELDİ
Kars’ta kadınlarla bir araya Yeşil Sol Parti adayları seçime dair önemli açıklamalarda bulundu. Yeşil Sol Parti Kars milletvekili adayı Gülistan Koçyiğit “Eğer stratejik oy kullanmak istiyor, AKP’nin milletvekili almasını istemiyorsanız bütün oyları Yeşil

Kars Olay- Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Kars milletvekili adayları kadınlarla kahvaltıda bir araya geldi. Kent merkezindeki bir işletmede düzenlenen etkinliğe Yeşil Sol Parti Kars Milletvekili Adayı Gülistan Kılıç Koçyiğit, Gülcan Alp ve HDP MYK üyesi Aynur Sarıca, HDP Kars İl Eş Başkanı Hacer Karataş Altay ve çok sayıda kadın katıldı.


“KADINLARIN GÜCÜ İLE DEĞİŞTİRECEĞİZ”
Kadınların sık sık ‘JİN JİYAN AZADİ’ sloganlarının attığı etkinlikte konuşan Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Gülcan Alp 14 Mayıs seçimlerinin kadınlar, anneler için oldukça önemli olduğunu belirterek oylara, sandıklara sahip çıkılması çağrısı yaptı. Gülcan Alp şöyle konuştu; “ AKP iktidarı 21 yıldır bütün zulmünü, zalimliğini kadınlar üzerinde yaptı. Savaş siyasetinin acısını en çok kadınlar çekti. Ekonomik krizi de en çok kadınlar yaşadı. Biz bu zalimin zulmüne son vermek için oylarımıza sahip çıkalım. Hep beraber birlikte, kadınların gücü ile değiştireceğiz’’ dedi.


“AKP-HÜDAPAR-YENİDEN REFAH İTTİFAKI KADIN DÜŞMANI BİR İTTİFAKTIR”
Kadınları Kürtçe ve Türkçe selamlayan Gülistan Koçyiğit ise seçime çok kısa bir süre kaldığını ve 21 yıllık kadın düşmanı iktidarı tarihin çöp sepetine göndereceklerini söyledi. Gülistan Koçyiğit kadınlar olarak AKP-MHP iktidarından alacaklarının olduğunu belirterek şöyle devam etti:” En başta yaşam alacağımız var. Yüzlerce kadın arkadaşımızı biz bu iktidar döneminde kaybettik. Yüzlerce kadın erkekler tarafından katledildi ve o katiller elini kolunu sallayarak aramızda geziyorlar. Yetmedi en büyük kazanımımız olan İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırdılar. Ve bugün 6284’ü, nafaka hakkımızı, Medeni Kanun’dan doğan bütün haklarımızı geri almak istiyorlar.’’
AKP’nin HÜDAPAR ve Yeniden Refah Partisi ile ittifakını da değerlendiren Koçyiğit; “ İttifakın iki temel özelliği var. Bir Kürt düşmanı, halklar düşmanı ama diğer en önemli özelliği de kadın düşmanı bir ittifaktır. İşte biz bu kadın düşmanı ittifaka karşı kadınların ittifakı ile Kars’tan gümbür gümbür geliyoruz” dedi.


“AKP-MHP FAŞİZMİNİ BİZ KADINLAR YIKACAĞIZ”
Kadınlara  ‘Değerli Kız Kardeşlerim’ sözleri ile seslenen Gülistan Koçyiğit milletvekili listelerinde yüzde 44 ile en çok kadın aday gösteren parti olduklarını söyledi. Kadın mücadelesi yürüttüğü için cezaevinde olan siyasi kadın tutsakları anan Gülistan Koçyiğit “Ama işte buradayız ve Kars’tan sesleniyoruz AKP-MHP faşizmini biz kadınlar yıkacağız.” ifadelerini kullandı. Seçimin önemine dikkat çeken Koçyiğit sandıkların kadınlara emanet olduğunu belirtti.


“KARS’TA HİÇ KİMSE İLE İTTFAK YAPMADIK”
İsim vermeden CHP’ye de eleştirilerde bulunan Koçyiğit “ Buradan uyanıklık yapan siyasi partilere de sesleniyorum. Şunu söylüyorlar, ‘Oyunuzu stratejik kullanın ‘diyorlar. Hayır, arkadaşlar. Biz şunu çok iyi biliyoruz; biz Kars’ta şuanda birinci partiyiz. Kazanmaya en yakın partiyiz. Onun için bizim oylarımızın hiçbir yere gitmemesi gerekiyor. Gelip şunu söylüyorlar size;  ‘Biz Yeşil Sol ile ittifak yaptık. Bizim bir farkımız yok bize de oy verin’ diyorlar. İnanmayın. Bizim Kars’ta da Türkiye’de de 81 ilde adayımız var, Kars’ta da hiç kimse ile ittifakımız yok. Sadece mührü Yeşil Sol’un ağacının altına vuracaksınız.”


“AKP’NİN MİLLETVEKİLİ ÇIKARMASINI İSTEMİYORSANIZ YEŞİL SOL PARTİ’YE OY VERİN”

Seçmenlere çağrıda bulunan Koçyiğit, “Stratejik oy kullanmak isteyenlere de çağrımızdır. Eğer stratejik oy kullanmak istiyor, AKP’nin milletvekili almasını istemiyorsanız bütün oyları Yeşil Sol!un ağacına basın. Üç milletvekili ile Yeşil Sol Partiyi parlamentoya gönderin kadınların sesi olalım. Kars’ın sesi olalım, halkın sesi olalım.” ifadelerini kullandı.
Son olarak çok çalıştıklarını, çabaladıklarını bütün baskılara ve kirliliklere rağmen yan yana olduklarını belirten Gülistan Koçyiğit ‘3 gün sonra Kars’ta sandıklarda oy patlaması yaşayacağız’ diyerek beklentilerini paylaştı ve kadınlara teşekkür etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.