SİYASET Haber Girişi : 15 Nisan 2023 13:32

Yeniden Refah Partisi, Kars Milletvekili Adaylarını Tanıttı

Yeniden Refah Partisi, Kars Milletvekili Adaylarını Tanıttı
Yeniden Refah Partisi Kars İl Başkanlığı, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan 28’inci dönem seçimine katılacak milletvekili adayları Murat Kızıltaş, Okay Akarçay ve Ertürk Topçu için aday tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

Kars Olay- Yeniden Refah Partisi Kars İl Başkanı İbrahim Çelik, partisinde düzenlediği toplantıda adaylarını tanıtan Çelik, Kars halkına selamlarını iletti. 

Başkan Çelik’in konuşmasının ardından Yeniden Refah Partisi 1. sıra Kars milletvekili adayı Murat Kızıltaş, Okay Akarçay ve Ertürk Topçu ile birlikte yaptığı ortak açıklamada, 14 Mayıs’tan sonra partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisine gireceğini söyledi. 

Partisinin kurucu başkanı Necmettin Erbakan’ın yolunda ve Milli Görüş’ün izinde yola devam ettiklerini de açıklamasında belirten Murat Kızıltaş şu ifadeleri kullandı.

“Öncelikle yakın zamanda 6 Şubat’ta meydana gelen depremden dolayı vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet geriye kalanlara sabırlar yaralılara acil şifalar diliyorum hepimiz bir olduk bir nebze birilerine ulaşmaya çalıştık Allah hepinizden razı olsun Rabbim bir daha böyle bir afeti devletimize ve milletimize yaşatmasın inşallah.

 

 

BÜYÜK BİR SORUMLULUK YÜKLENDİK

Ben Murat Kızıltaş. Sizin bir kardeşiniz bir evladınızım 40 yaşındayım Kağızman doğumluyum. 
İstanbul’da ikamet ediyorum evli bir çocuk babasıyım ticaretle uğraşıyorum aynı zamanda milli görüşün de bir evladıyım. Refah Partisi’nin kuruluşundan beri bu hizmetin içerisinde bulunmaktayım Vatanımıza, devletimize milletimize ve memleketimize hizmet anlayışı için bu sorumluluğu yüklenmiş bulunuyorum. Memleketimizin sorunlarının farkındayım bir nebze bu sorunlara çözüm bulmak için çareler üretmek için istihdam alanları üretmek için buradayız inşallah. 

 

 

YÜREĞİMİZDE MİLLETİMİZE HİZMET ETME AŞKI VAR

İçimizde Yüreğimizde hizmet etme aşkı var memleketimiz için bu hizmetleri getirmeye bu işsizliğe çare bulmaya kıymetli halkımıza elimizden gelen ne varsa bunları yapmak için heyecanlıyız. Memleketimiz için değerli projelerimiz var farklı istihdam alanları üretmek istiyoruz. Öncelikle şunu ifade etmeliyim hiçbir ayrım gözetmeksizin bugüne kadar bu memlekete gerek belediye başkanı gerek vekil olarak gerekse bakan olarak gelen bir taşın üstüne bir taş koymaya çalışan memleketimize faydalı işler yapmaya çalışan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bu hizmetler memleketimiz için bizler için çok değerli bizlerde bu bağlamda eksik kalanları tamamlamaya daha farklı istihdam alanları üretmeye çalışacağız.

Kıymetli Genel Başkanımızın önderliğinde önce vatanımıza devletimize milletimize faydalı işler yapmaya daha sonra memleketimiz için gerekli olan faydalı çalışmaları yapmak için var gücümüzle çalışacağız.


Bizler burada öncelikle sizlerin birer evladı birer kardeşiyiz. Hamd olsun milli görüş düsturu ile büyümüş üz. Biz bu davanın içinde var olduk memleketin milli kaynaklarını çoğaltarak birlik beraberliğini sağlayarak kıymetli çalışmaları yapacağız. Sizlerin desteği ile inşallah. 


Kıymetli hemşerilerim öncelikle şunu ifade etmeliyim buraya hangi vekil arkadaşımız gelirse gelsin devletin var olan kurumlarına  arkadaşlarını akrabalarını kendi köylüsünü yerleştirme derdine düşmesin ben bunu yapmayacağıma kendi adıma söz veriyorum evet devlet kurumlarında memur işçi ne varsa öncelikle hak edene cevap vereceğimizi hak edene bu mevkilere gelmesi için uğraş vereceğimizi buradan belirtmek isterim. Ben ne kadar Kağızmanlıysam o kadar Karslıyım o kadar susuzluğum o kadar Selimleyim o kadar Arpaçaylıyım o kadar Akyakalıyım o kadar Sarıkamışlıyım o kadar Digoruyum…

 

 

HEF İLÇEYE VE İLİMİZE AYNI EHEMMİYETLE ÇALIŞACAĞIZ 

Hepsi bizim için çok kıymetli hepsi bizim memleketimiz. Kars’ın sekiz ilçesi bir beldesi 384 tane köyü hepsi bizim. Hiçbiri ayrıcalık farklılık görmeyecektir Aynı sorumlulukla aynı ehemmiyet i göstererek canla başla çalışacağız. Bugün nasıl buraya seçim çalışmasına geliyorsak bütün köyleri ilçeleri aileleri gezmeye çalışıyorsak şuna emin olun ki seçimden sonra da hepsi bizim için çok kıymetli hepsini tek tek gezeceğiz hepsininsin sorunlarını bugün de dinliyoruz yarın da dinleyecek bu bağlamda hepsine çare olmak için elimizden geldiğince var gücümüzle çalışacağız. Öncelikle memleketimiz için kıymetli çalışmalarımız var bu bağlamda karsa yapmak istediğimiz projelerden bir kısım bahsedeceğim. Allah’ın iziyle istihdam alanları ürete cağız. 

 

 

KARS’TA ÜÇ TANE TEKSTİL FABRİKASI KURACAĞIZ

İnşallah görüşmeleri tamamladık seçimden sonra Start vererek fabrikaları kurulacağı alanları belirleyerek Karsımızın işsizlik sorununu gidere bilmek için üç tane fabrika kurmaya başlayacağız. Gençlerimiz kahve köşelerinde heba olmasın. Her bir fabrikadan yaklaşık 900. 1000 kişi çalışacak. 

3000 kişi toplamda çalışacak Allah’ın izniyle Buda yaklaşık 15 – 20 bin kişinin bu istihdamdan faydalanması anlamına geliyor Karslı hemşerilerimize bizlere hayırlı olsun inşallah.

 

 

KARS’A VE HER İLÇEYE OT FABRİKASI PROJEMİZ VAR

Bu fabrikanın detaylarını basın mensubu arkadaşlarımıza kıymetli vatandaşlarımıza geniş bir şekilde anlatacağız. Bu kuracağımız fabrikalarla birlikte yem maiyetlerini yarı yarıya düşüreceğiz Allah’ın izni ile süt hayvanlarına süt verimini yükseltmek için hayvanlarının et hayvanlarının et verimli yükseltmek için bu projeleri karsımıza ve bütün ilçelere uygulamaya başlayacağız. 

 

Kars’ın en değerli özelliği tarım ve hayvancılık bu konuda bizler hayvancılığın gelişmesi için hayvancılık da Kars ilimizi Türkiye’de üretim anlamında ve hayvancılık da Türk ekonomisine katma değer kazandırma anlamında çok iyi bir noktaya getirme çabası içerisinde olacağız. İnşallah Cumhur İttifakı içerisinde olmamız münasebetiyle ve biz ittifaka katılırken cumhur ittifakına verdiğimiz. 30 maddenin bazı hükümleri Allah’ın izniyle uygulanmaya başlandı ve uygulanacak. Bunların içinde yem desteği, mazotta çiftçiye destek akaryakıt ta vergi alınmaması, çiftçilere üretim desteği verilmesi, gübre fiyatlarında yüzde 50 sübvansiyon uygulanması maddeleri çok önemli. İnşallah seçimden sonra milli görüşün meclise girmesi ile uygulanmaya başlanacaktır. 


 

PEYNİR ALTI SUYUNU EKONOMİYE KAZANDIRACAĞIZ 

Gelelim Kars için başka önemli konulardan biri peynir altı suyu. Bakınız bizde hayvancılık yapıyoruz hepimiz maalesef bu peynir altı suyunu döküyoruz heba ediyoruz. Bu nimet çöp oluyor. Geçen gün Kars’ın yerel gazetelerinden birinin haberi dikkatimi çekti. Bu konuyu gündeme getirdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum peynir altı suyu yol kenarına dökülmüş ve acayip bir koku rahatsızlığı veriyor denilmişti. Bakınız biz peynir altı suyunun tozundan üretilmiş probiyotik ürünlerin insanlar ve hayvanlar için üretilen probiyotik ürünleri yani takviye gıda ürünlerinin Türkiye distribütörü yüz bizim bu ürünlerin ana maddesi peynir altı suyu bunun için inşallah yapacaklarımızdan biri de Kars’a peynir altı suyunu değerlendirme projesi.

Peynir altı suyu Kozmetikte eczacılıkta tıpta güzellik ürünlerinde ve probiyotik ürünlerin üretilmesinde kullanılıyor. Bunun için inşallah memleketimize peynir altı suyu işleme tesisi kuracağız hiç kimsenin hayvandan aldığı 1 gram ürün boşa gitmeyecek. 

Aziz ve kıymetli hemşerilerim bizlerin üzerinde büyük sorumluluk var omuzlarımızda büyük bir yük var bizler bu yükün sorumluluğunu ve kıymetini bilerek yola çıktık. Bizler bu sorumluluğu yüklenirken biliniz ki makam mevki sevdası uğuruna bu sorumlulukları yüklenmedik. Bireysel çıkarlar peşinde değiliz öncelikle vatanımıza devletimize milletimize ve memleketimize faydalı ve hayırlı işleri yapmak için buradayız. Kıymetli hemşerilerim benliğimden yüce Allaha sığınarak buraya sizlerle birlikte biz olmaya geldik. Bunun için sizlerden desteklerinizi bekliyoruz. Bu kutlu davada bizimle birlikte memleketimize hizmet etmek için fikirlerimizi ve projelerimizi uygulamamız için oylarınıza ve desteklerinize talibiz. Rabbim bizleri önce devletimize vatanımıza karşı sonra siz kıymetli hemşerilerimize karşı mahcup etmesin. Buraya kadar gelen bizlere destek veren kıymetli büyüklerim abilerim kardeşlerim annelerim hepinizi hürmetle saygıyla muhabbetle selamlar saygılarımı sunarım.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.