KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 02 Temmuz 2019 10:31

Yasin Aşkın Yıldırım'dan: 'Miniatürk Kars' Projesi Önerisi

Yasin Aşkın Yıldırım'dan: 'Miniatürk Kars' Projesi Önerisi
Kars ve Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım, Miniatürk Kars Projesi’nin hazırlanarak hayata geçirilmesi önerisinde bulundu.

Kars Olay-Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Yön. Kur. Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım "Önceliğimiz Her karışı tarih ve kültür dolu şehrimizin eserlerinin yerli ve yabancı misafirlerimize çok daha iyi tanıtılabilmesi için kendi üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapa bilmektir." dedi.

 

KENTİN SOSYO  EKONOMİK KALKINMASINA CİDDİ KATKI SAĞLIYACAK BİR PROJE LÜTFEN DÜŞÜNÜR MÜSÜNÜZ
Önceliğimiz Her karışı tarih ve kültür dolu şehrimizin eserlerinin yerli ve yabancı misafirlerimize çok daha iyi tanıtılabilmesi için kendi üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapa bilmektir.

 

Bir minyatür park,  şehirde canlılık, turizme yönelik yeni işyerlerinin açılması ve doğal olarak ekonomik kazanç demektir. Minyatür park tamamlandıktan sonra, yapılması gereken sadece iyi bir tanıtımdır.

 

Bu nedenle  Tarihimizin kültürümüzün tanıtılabilmesi için en fazla eserin minyatür eser parkları ile ulaşılabilirliğini sağlamaktır.

 

Kars Kalesi eteklerin de bulunan  arazinin daha ne kadar bekletileceği karsa yarar yerine zarar verdiğini bilinmesini isterim.

Başta  Milletvekillerimiz  olmak üzere yetkililere sesleniyorum  Kars ve İlçelerin de bulunan   Tarihi eserlerimiz, camilerimiz , türbelerimiz , Anı Harabeleri içerisin de bulunan tarihi yapı ve eserleri.

 

Kars Kalesi eteklerin deki alana peyzaj çalışması yapılarak minyatür park haline getirilmesi.

 

Kars halkının ve Karsa gelen misafirlerimizin  hizmetine sunulması  çok ciddi bir kazanç sağlayacaktır.   Buna emin olun Karsın ekonomisine çok olumlu etki sağlayacaktır.

 

Toplumun farklı kesimlerini farklı amaçlarla bir araya getirebilecek potansiyelde olan alanın, eksikliklerinin olabildiğince giderilmesi ve ilgi çekiciliğinin daha da artırılarak tarihi - mimari örneklerin temsilcisi olarak görülen maketler vasıtasıyla mimariye duyulan ilginin ve turistik çekim noktası olma özelliğinin artıracağı aşikardır.

 

Yapılış amacı ne olursa olsun minyatür park, ziyaretçileri özellikle çocukları kentlerinde bulunan yapılar ve tarihçeleri hakkında bilgilendirme ve eğlendirmede katkıda bulunacaktır.

 

Kars ve çevresinde hüküm sürmüş, izler bırakmış her medeniyetin Minyatürde yer almasına özen gösterilerek oluşturulan bir Minyatür  ilimizi ve olanı canlı tutacaktır.

 

Karsımızın  en gözde turistik ziyaret alanlarından  Kars Kalesi eteklerin de Minyatür, eser ve eserlerimiz  Selçukludan Osmanlı’ya  Kars ve İlçelerin de iz bırakmış medeniyetlerin ve   yapıların bir araya getirilmesi.   Tarihi  minyatür esere ev sahipliği yapan kompleks, Yetkililer  tarafından gerçekleştirilecek  teknoloji entegrasyonu ile de ciddi bir ivme kazanacaktır.

 

Ziyaretçilerin kullanımına  Mobil Miniatür Uygulaması ile kompleks içerisinde yer alan tüm eser ve yapılara dair bilgi, görsel, 360 derece görüntü ve navigasyon bilgilerine cep telefonundan ulaşılabilir hale getirilmeli. 2 bin yıl öncesine dek uzanan uygarlıkların bıraktığı izlerle donatılmış Miniatür’ün mobil uygulaması, kapsamlı özellikleriyle vatandaşlar ve turistler tarafından yoğun ilgi göreceğinden eminim.

 

Miniatür’te sunulacak rehberlik sistemi kapsamında Kafkas Üniversitesi destek alınmalı  ziyaretçilere Türkçe, İngilizce,  Rusça, Arapça, Farsça, olmak üzere 4 farklı dilde bilgi verilmeli  Böylece ziyaretçilerin görsel ve işitsel olarak bilgi edinmeleri sağlanmalıdır.  Ailelerin ve çocukların birlikte vakit geçirmekten hoşlandığı mekânların başında gelecek olan  Minyatür’ de birbirinden eğlenceli , eğitici ve öğretici  aktiviteler düzenlenmelidir.  

 

AB Hibeleri ve Kalkınma Ajansları Bu Projeye ciddi destek sağlıya çaktır..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.