DÜNYA Haber Girişi : 21 Şubat 2021 15:08

WhatsApp geri adım atmadı!

WhatsApp geri adım atmadı!
WhatsApp, ertelediği ve tepki çeken yeni gizlilik sözleşmesini kabul etmeyenlerin hesaplarının akıbeti hakkında açıklama yaptı.

Kars Olay- WhatsApp, 'Güncellememiz Hakkında Daha Fazla Bilgi' başlığıyla paylaştığı yazıda "WhatsApp’ı kullanmaya devam edebilmeleri için bu güncellemeleri inceleyip kabul etmelerini kullanıcılara hatırlatmaya başlayacağız" ifadelerine yer verdi.

WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesini 15 Mayıs'ta hala kabul etmemiş olanlar  birkaç günlük bir süre boyunca hesaplarına gelen mesaj ve aramaların bildirimlerini görebilecek fakat uygulamayı bunları okumak ya da yanıtlamak için kullanamayacak. bu nedenle uygulamaya erişim tamamen sınırlandırılmış olacak. 

Sözleşmeyi onaylamayan hesaplar 120 gün boyunca 'pasif' olacak ve bu süre zarfında yeni sözleşmeyi geri dönüp kabul etmek mümkün olabilecek. Eğer 120 gün sonunda hesap yeniden aktif edilmezse otomatik olarak silinecek. Bu da tüm grupların, konuşmaların ve medyanın, eğer o tarihe kadar yedeklenmediyse silinmesi anlamına geliyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.