KARS Haber Girişi : 08 Ekim 2019 22:25

Vali Öksüz, KÖYDES'in Çalışmalarını İnceledi

Vali Öksüz, KÖYDES'in Çalışmalarını İnceledi
Kars Valisi Türker Öksüz, KÖYDES programı kapsamında İl Özel İdaresi kontrolünde yapılan grup köy yolu ve içme suyu şebeke yapım çalışmalarını inceledi.

Kars Olay-Vali Türker Öksüz, KÖYDES çalışmaları kapsamında yürütülen çalışmalar kapsamında Merkez Çakmak Köyünü ziyaret ederek yapımı tamamlanan Çakmak-Alçılı-Boğazköy Köyleri grup köy yolu sıcak asfalt çalışmaları ile Çakmak Köyü Sulama Kanalı ve İçme Suyu çalışmalarında incelemelerde bulundu.

İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Yiğit, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan’ın eşlik ettiği incelemede Vali Türker Öksüz, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alarak çalışmalarının bir an evvel bitirilmesi için talimatlarda bulundu.

Vali Öksüz burada yaptığı açıklamada; 2019 yılı KÖYDES programları kapsamında 29 km bitümlü sıcak asfalt yapılmasının planlandığını, %90 kısmının tamamlandığını çalışma kapsamında Kars Merkez, Selim ve Susuz İlçelerinde yol yapım çalışmalarının bittiğini belirterek Kağızman’da ise çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Çakmak köyünde 150m3 lük içme suyu deposunun tamamlanmak üzere olduğunu belirtrek, DAP İdaresi desteğinde 2018 yılından itibaren devam eden sulama kanalının da önümüzdeki günlerde vatandaşımızın hizmetine sunulacağını belirterek, Valilik olarak tarımsal faaliyetler konusunda çiftçilerimize her türlü desteğin verileceğini söyledi.

Valilik olarak köylerimizin alt yapı ihtiyaçlarının hızlı bir şekilde tamamlanması için hem yol hem de içme suyu çalışmalarının il genelinde ekim ayı sonunda tamamlanacağını, önümüzdeki günlerde ilgili birimler ile birlikte KÖYDES kapsamında yapılan çalışmaları gözden geçireceklerini ve yeni çalışmaların planlamasını yapacaklarını belirterek yapılan çalışmaların ilimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.