KARS Düzenleme Tarihi : 24 Eylül 2020 08:47 Haber Girişi : 24 Eylül 2020 08:54

Vali Öksüz Kars'ta Koronavirüs Rakamlarını Açıkladı

Vali Öksüz Kars'ta Koronavirüs Rakamlarını Açıkladı
Kars Valisi Türker Öksüz, İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla 81 ile gönderilen genelge kapsamında koronavirüs denetimlerine katılarak vatandaşları maske, mesafe ve hijyen konularında uyardı.

Kars Olay-Koronavirüs (Covid-19) salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla İçişleri Bakanlığımız tarafından Valiliklere gönderilen “'Covid-19 Tedbirleri Denetimleri'” genelgesi doğrultusunda 81 ilde olduğu gibi Kars'ta da denetimlere devam edildi.

 

#SağlıkİçinHepimizİçin sloganıyla gerçekleştirilen denetime katılan Vali Türker Öksüz, vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklardaki işletmeleri ziyaret ederek maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralları titizlikle uyulması konusunda esnaf ve vatandaşlara bilgilendirme ve uyarılarda bulundu.

 

Vali Türker Öksüz yaptığı değerlendirmede; il genelinde 327 ekip ve 850 görevli ile denetimlerin yapıldığını belirterek 23 Eylül 2020 tarihi itibari ile 4’ ü entübe olmak üzere 83 vatandaşımızın hastanelerde tedavi gördüğünü belirtti.

 

Yapılan denetimlerde temel amacın şehrimizin sağlığını korumak olduğunu bu amaçla maske, mesafe ve temizlik kurallarına önemle riayet edilmesi gerektiğini belirten Vali Öksüz, salgınla mücadelede kurallara riayet ettiğimiz ölçüde güçlü olduğumuzu ve en yakın sürede salgını atlatılacağını söyledi.

 

Virüsün bulaş riskini azaltmak adına vatandaşlardan sosyal hareketliliklerini bir süreliğine askıya almaları yönünde tavsiyelerde bulunarak, vatandaşlardan kurallara uymayan şahıs ve işletmeleri çağrı merkezlerine bildirmelerini isteyen Kars Valisi Türker Öksüz, şu ana kadar 500’ün üstünde ihbar alınarak gereğinin yapıldığını söyledi.

 

Kars Valisi Türker Öksüz başkanlığında yapılan denetimlere; Vali Yardımcımız Mehmet Zahid Doğu, İl Jandarma Komutanı Alb. Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu ve diğer görevliler katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.