KARS Haber Girişi : 22 Haziran 2020 11:03

Vali Öksüz: 'Kars Her Alanda Kabuğunu Kırmıştır'

Vali Öksüz: 'Kars Her Alanda Kabuğunu Kırmıştır'
Kars Valisi Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç ile birlikte Kars Açık Ceza İnfaz Kurumu Modern Besi Çiftliği ve Kesimhanesinde incelemelerde bulunarak yetkilerden bilgi aldılar.

Kars Olay-Kars Valisi Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Yunus Kılıç ile birlikte 8 Nisan 2017 tarihinde temeli atılan ve yapım çalışmaları devam eden Kars Açık Ceza İnfaz Kurumu Modern Besi Çiftliği ve Kesimhanesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldılar.

 

İncelemenin ardından Kars Valisi Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Yunus Kılıç basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

 

Kars Valisi Türker Öksüz, yaptığı değerlendirmede Kars’ın her alanda kabuğunu kırdığını ve her alanda çok büyük gelişmeler gösterdiğini vurgulayarak; “Tarımda, turizmde, hayvancılıkta, dünkü törende gördüğünüz gibi tarımsal sulama boyutunda da çok önemli atılımlar içerisindeyiz. Bunlar rutin yatırımlar değil. Bu yatırımlar bölgenin kaderini değiştirebilecek ölçekte ve nitelikte yatırımlardır. Bu şehir, bir yandan turizm bir yandan da tarım ve hayvancılığa dayanan bir il. Dolayısıyla hayvancılığı geliştirmemiz lazım. Bizim küçükbaş ve büyükbaş toplam 1 milyon 100 bin hayvan varlığımız var ve yıllık 200 bin civarında canlı hayvan ticaretine konu olan bir şehir de yaşıyoruz. Burası Türkiye’nin hayvancılıkta gözbebeği olan bir şehirdir. Onun için bu tesis çok anlamlı ve değerlidir. Bölgemizdeki çiftçilerimize, hayvancılık yapan vatandaşlarımıza da çok büyük bir nefes olacak. Onların ürünlerinin kıymetiyle değerlendirilip bir entegre tesisinden yöreye ekonomik anlamda çok büyük destek sağlayacak.” şeklinde konuştu.

 

Kars Açık Ceza İnfaz Kurumu Modern Besi Çiftliği ve Kesimhanesinde yapılan incelemeye; Kars Valisi Türker Öksüz, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nazif Yücel, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Yağcı, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve diğer yetkililer katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.