KARS Düzenleme Tarihi : 14 Temmuz 2020 22:16 Haber Girişi : 14 Temmuz 2020 22:19

Vali Öksüz'den 15 Temmuz Mesajı

Vali Öksüz'den 15 Temmuz Mesajı
Kars Valisi Türker Öksüz 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kars Olay- Kars Valisi Türker Öksüz 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Öksüz yayınladığı mesajında; "15 Temmuz 2016 günü tarihinin en kritik günlerinden birini yaşayan ülkemiz, tarihte eşine az rastlanır bir ihanet neticesinde kanlı bir darbe girişimine maruz kalmış, FETÖ terör örgütü mensupları tarafından ülkemizi bölüp parçalamak ve iç savaş çıkararak ülkemizi uluslararası müdahalelere açık hale getirmek üzere darbe girişiminde bulunulmuştur.

 

Bu topraklardaki bin yıllık varlığımıza karşı girişilen o kanlı darbe gecesinde, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet adamlarımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisine, kamu kurum-kuruluşlarımıza karşı alçakça saldırılar düzenlenmiş, havalimanları, köprüler, basın-yayın kuruluşları ve birçok kritik nokta fiilen işgal edilerek aziz milletimiz insanlık dışı saldırılara maruz kalmıştır.

 

Hamdolsun ki; Yüce Allah’ın inayeti, aziz milletimizin kendi iradesine ve demokrasiye sahip çıkan asil duruşu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ve hükümetimizin demokrasiye sahip çıkmadaki tereddütsüz kararlılığı sayesinde darbe girişimi aynı gece püskürtülmüştür. Şüphesiz ki; aziz milletimizin cesareti, demokrasiye bağlılığı ve kendi iradesine sahip çıkma kararlılığı her türlü takdirin üzerindedir. Şairin dediği gibi « Milletimiz Ezan-ı Bilal için, o şanlı hilal için, istiklal için kıyam etmiştir.

 

Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Gazi Karslılar da o gece; vatan sevgisinin, fedakârlığın, cesaretin, yiğitliğin, bir hilal uğruna şehadete yürümenin ne demek olduğunu darbecilere ve arkasındaki zihniyete bir kez daha göstermiştir. Kars ilimiz, hain darbe girişimini Ankara ve İstanbul’dan sonra en ağır şekilde yaşamasına rağmen, Gazi Kars’ımızın kahraman ve vatansever insanları, 29 adet tank, onlarca zırhlı araç ve ağır silahlarla yapılan saldırıya canları pahasına karşı koymuş, göğsünü siper ederek, bu ihanet şebekesine dur demiştir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi; 15 Temmuz gecesini şanlı bir tarih sayfasına çeviren ve son büyük destanımızı kanları ile yazan şehitlerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Gazilerimizi ve kalbi ülke sevgisiyle dolu olup sokaklara çıkarak şanlı destanın bir parçası olan aziz milletimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum." dedi. 
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.