BÖLGE Haber Girişi : 17 Nisan 2022 19:34

Vali Hüseyin Öner'in Kararı İptal Edildi, UDHB Ardahan Teknesi Ardahan'da Kaldı

Vali Hüseyin Öner'in Kararı İptal Edildi, UDHB Ardahan Teknesi Ardahan'da Kaldı
Ardahan Valisi Hüseyin Öner’in “UDHB Ardahan” isimli tekne ile ilgili kararı, iki kenti karşı karşıya getirmişti. Vali Öner'in kararı iptal edildi.

Kars Olay- Ardahan'ın Çıldır İlçesindeki Çıldır Gölü'nün Turizmine katkı sunmak için Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen teknenin Gümüşhane İli Kürtün İlçesi Özkürtün Beldesine gönderilmesine Ardahan kamuoyu büyük tepki gösterdi.

 

65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın bakanlığı döneminde  gönderilen "UDHB Ardahan" isimli tekne, Ardahan Valisi Hüseyin Öner'in talimatıyla kendi memeleketi olan Gümüşhane'nin Özkürtün ilçesine satılması yönünde alınan karar sonrası sosyal medya da başlayan protestolar karşılık buldu.

 

Ulaştırma Bakanlığının Ardahan İl Özel İdaresine gönderdiği resmi yazının sosyal medyaya sızması ile Ardahan'ın gündemine oturan olaya AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay son noktayı koydu.

 

Konu hakkında sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Milletvekili Orhan Atalay, “Herkes müsterih olsun. Ardahan teknesi Ardahan'ındır” paylaşımı yaparak geminin Gümüşhane'ye gönderilmeyeceği mesajını verdi.

 

Milletvekili Orhan Atalay, Ulaştırma Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonrası kararın iptal edildiğini de sosyal medya hesabından paylaştı. AK Parti Ardahan İl başkanı Kaan Koç ise, “Ardahan isimli teknemiz Çıldır gölünde kalmaya devam edecektir. Bilgimiz olduğu andan itibaren devreye girip Milletvekilimizin yoğun çabalarıyla bu konuyu çözdük” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.