KARS Haber Girişi : 13 Ocak 2021 02:34

Turkuaz Kafe geldi, Mor Cafe gitti

Turkuaz Kafe geldi, Mor Cafe gitti
Kars Belediyesine İçişleri Bakanlığınca kayyum atanmasının ardından Hdp Belediyesi tarafından açılan, Mor Cafenin ismi Turkuaz Kafe; Mor Hattın ismi ise Kadın Dayanışma Hattı olarak değiştirilip hizmete sokuldu.

Kars Olay- Kars'a Hdp Belediyesine Kars Valisi Türker Öksüz'ün Kayyum atanmasının ardından belediyede köklü değişimler yaşanmıştı. Türker Öksüz göreve geldikten sonra kolları sıvayıp birçok hummalı çalışma başlatmış özellikle Kars'ın kanayan yarası, yollara neşter vurarak birçok hizmeti de devreye sokmuştu.

 Kars Belediye Başkan Vekili Öksüz'ün talimatıyla, Hdp belediyesince açılan Mor Cafenin ismi, Turkuaz Kafe; Mor Hattın ismi ise Kadın Dayanışma Hattı olarak değiştirildi. Ağustos 2019'da açılan Mor Cafenin ismi Turkuaz Kafe olarak değiştirilirken Turkuaz kelimesindeki "U" harflerinin Ay Yıldız simgeleri şeklinde yazılması ise vatandaşlar tarafından beğeni topladı. Hdp Belediyesi tarafınca açılan Mor Cafe ve Mor Hat tutuklanan Kars Eski Belediye Başkanı Ayhan Bilgen  ve Belediye Eski Başkanı Şevin Alaca tarafından 28 Mayıs'ta açılmıtı.

 

NEDEN TURKUAZ?

Turkuaz, yeşile çalan açık mavi renk. Turkuaz kelimesi, Türkiye’nin Akdeniz sahillerinin renginden esinlenilerek türetilmiş, Fransızca Türk kelimesinin söylenişinden türemiş bir sözcüktür. Turkuaz ya da “Türk mavisi”, camgöbeği renginin hafifçe mavi tonu anlamına geliyor. bu tarihi bağ nedeniyle turkuaz renginin devlet kurumlarında tercih edildiği biliniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • hectorxxx 18 Ocak 2022 13:03

    1 yılı geçmiş bu haber hala anasayfanızda :)