DÜNYA Haber Girişi : 02 Haziran 2023 12:30

Türk Tarih Kurumu Kars’ta "93 Harbi'nden Millî Mücadele'ye Doğu Anadolu: İşgal, Mezalim ve Kurtuluş" başlıklı bir sempozyum düzenliyor

Türk Tarih Kurumu Kars’ta
Türk Tarih Kurumu (TTK), Kars’ta "93 Harbi'nden Millî Mücadele'ye Doğu Anadolu: İşgal, Mezalim ve Kurtuluş" başlıklı bir sempozyum düzenliyor.

Kars Olay- Sempozyumda, ‘93 Harbi’ olarak da bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’ndan Millî Mücadele’ye kadar Doğu Anadolu’da yaşanan olaylar, o dönemde Ermeni çetelerinin bölge halkına yaşattıkları mezalim, Türkiye’den ve yurt dışından katılacak önemli uzmanların görüşleriyle her yönüyle ele alınacak.

 

TTK Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen’in açılış konuşmalarını yapacağı sempozyum, 8 Haziran 2023 tarihinde, Ahmet Arslan Kültür ve Kongre Merkezi’nde, saat 10.00 itibarıyla başlayacak. Sempozyum kapsamında çeşitli kurumların arşivlerinden derlenen ve yaşanan olayları anlatan özel bir fotoğraf sergisi de gezilebilecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.