ASAYİŞ Haber Girişi : 03 Temmuz 2021 12:13

Tosuncuk bu akşam Türkiye'ye getiriliyor!

Tosuncuk bu akşam Türkiye'ye getiriliyor!
Gelen son dakika haberi bilgisine göre, binlerce kişiyi dolandıran Tosuncuk lakaplı Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın bu akşam Türkiye'ye getiriliyor.

Kars Olay- Çiftlik Bank üzerinden on binlerce kişiyi dolandıran ve uzun bir sürenin ardından Brezilya'da Sao Paulo Başkonsolosluğu'na teslim olan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, bu akşam 22.30'da Türkiye'ye getiriliyor.

 

Türkiye’nin talebi üzerine Brezilya, kendi isteğiyle teslim olan Mehmet Aydın’ı sınır dışı etti. Edinilen bilgiye göre, Aydın, bugün Türkiye saatiyle 09.40’ta THY’ye ait TK-0016 sefer sayılı uçakla İstanbul’a getiriliyor. Uçağın 22.30 sularında İstanbul’da olması bekleniyor.

 

 

MEHMET AYDIN 22.30'DA TÜRKİYE'DE OLACAK

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, “Tosuncuk olarak bilinen Mehmet Aydın'ı bu sabah 09.50'de alındı. Bu akşam Mehmet Aydın'ı getirecek olan uçak 22.30'da Türkiye'de olacak.” dedi. Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın, İstanbul’a iner inmez gözaltına alınacak ve hakkındaki ilk işlem İstanbul Havalimanı Adliyesi’nde yapılacak. Sorgulanmak üzere İstanbul Anadolu Başsavcılığı’na gönderilecek.

 

 

ÇİFTLİK BANK İLE 1 MİLYAR 139 MİLYON LİRA TOPLADI

Kurduğu 'Çiftlik Bank' ile 2018 yılında, 132 bin 222 kişiden 1 milyar 139 milyon lira toplayarak, yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan, 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya'da Sao Paulo Başkonsolosluğu'na teslim olmuştu. Yayınladığı video ile Türk yargısına teslim olacağını duyurmuştu.

 

Aydın, "Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım. Bu noktada Türk yargısına vereceği kararda ve gerçeği bulacağımıza hiç şüphem yoktur." demişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.