BÖLGE Haber Girişi : 28 Haziran 2021 12:45

STRATEJİK ÖNEME SAHİP METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ IĞDIR’DA AÇILDI!

STRATEJİK ÖNEME SAHİP  METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ  IĞDIR’DA AÇILDI!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Iğdır’da Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü binasının açılışını gerçekleştirdi.

Kars Olay-  Açılışta konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Iğdır’ın stratejik önemine değinerek şunları söyledi:”

 

Kıymetli Iğdırlı Kardeşlerim!

Bilindiği gibi, ülkemizde, 2 bin 47 noktada, meteorolojik ölçüm ve gözlem yapmaktayız. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz; Ağrı, Iğdır ve Kars illerimizin bağlı olduğu Meteoroloji 16. (Iğdır) Bölge Müdürlüğü’müzünde, bölgemize, ülkemize katkısı çok büyük olacaktır. Özellikle bölgedeki 37 gözlem sisteminin, zorlu coğrafi koşullar nedeniyle ulaşımında yaşanan aksaklıklar sona erecek, işletilmeleri, bakım ve kalibrasyonları daha verimli şekilde yürütülecektir.

 

Bölge Müdürlüğümüzce, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 5. Hudut Alay Komutanlığının İHA/SİHA operasyonlarına da, meteorolojik bilgiler aktararak, uçuş güvenliğine katkı sağlayacağız.

 

Şüphesiz savaşı kazanmanın en önemli unsuru havayı iyi bilmek… Bunu yakın zamanda gördük. O yüzden 4 ülkenin kesişim noktasında Meteoroloji Bölge Müdürlüğü kurmamızın stratejik önemi çok büyük. Bu kapsamda, Ulaştırma Bakanlığımız da, Nahçıvan üzerinden, ülkemizi Orta Asya ülkelerine kesintisiz, hem kara yoluyla hem de demir yolu ile bağlayacağını açıklamıştır.

 

Biz de, her iki proje için önemli bir durak olacak olan Iğdır’ın hızla gelişeceğini; kara, hava ve demir yolu sektörleri açısından meteorolojik hizmetlere ihtiyacın artacağını değerlendirmekteyiz.

 

Bu anlamda, Bölge Müdürlüğümüzün kuruluşunun önemi, vereceğimiz meteorolojik destekle, ilerleyen dönemde daha iyi anlaşılmış olacaktır.

 

Programda AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım ve MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ ile Iğdır Valisi H.Engin Sarıibrahim bir konuşma yaparak yapılan hizmetleri ve yapılması gerekenleri söylediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.