KARS Haber Girişi : 03 Mayıs 2019 15:10

Şimdi Ne Olacak? KABİOTEK Kapatıldı

Şimdi Ne Olacak? KABİOTEK Kapatıldı
Kars Belediyesi işletmesi olan Karbiotek Enerji Tarım Hayv. İnş. şirketinin feshedilmesi için belediye meclisi kararını verdi. Şirket meclis üyelerinin oy çokluğu ile kapanmasına karar verildi.

Kars Olay- Kars Belediyesi'nin Mayıs ayı meclis toplantısının ikinci günü olan 3 Mayıs Cuma günü saat 14:00'da başlayan belediye meclis toplantısının gündem maddesi 5393 sayılı Belediye Kanununun 70. maddesine istinaden Belediye İktisadi Teşebbüsü (BİT) olarak kurulan Karbiotek Enerji Tarım Hayvancılık İnş. İth. İhr. Ltd. Şti.'nin feshedilme talebi oldu.

 

Meclis toplantısına başkanlık eden Kars Belediye Başkanı Aynan Bilgen feshedilme talebi hakkında meclis üyelerine bilgilendirme yaparak talebin amaçlarını anlattı.  Mecliste grubu bulunan HDP, CHP, MHP , AK Parti ve DSP'li meclis üyeleri talep hakkında fikir, öneri ve sorularını Başkan Bilgen'e yönelterek cevaplamasını istedi.

 

14:00'da başlayan görüşmelerde soruların cevaplanmasının ardından belediye meclis üyeleri kendi aralarında istişare etmek için 14:50'da ara verildi. Saat 15:00'da tekrar başlayan meclis görüşmelerinde Kars Belediye Meclisi üyeleri kapalı oy kullandı.

 

Zarflar içerisindeyapılan oylama sonucunda Kars Belediye Meclisi "Karbiotek Enerji Tarım Hayvancılık İnş. İth. İhr. Ltd. Şti.'nin  oy çokluğuyla kapatılmasına karar verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Görkem uysal 05 Mayıs 2019 12:16

    Değerli okurumuz yorumunuz onaylanmamıştır. Bunun birden fazla nedeni olabilir. Lütfen yorumlarınızda küfür, hakaret, aşağılayıcı bir ifade, kanıtlanmamış bir iddiaya yer vermeyiniz. Unutmayınız ki bu uygulamamız adli soruşturmalar karşısında sizi de korumayı amaçlamaktadır. İlginiz için teşekkürler.