Sezgin Yıldız Yazdı, SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir Ağrı İçin Çalıyor!

Memleketin bunca meselesi varken ve hemen hemen herkes aynı noktalara odaklanmışken ben yine hiç mesele olmayan konulara dalacağım.

 

 

Sahipsizlik kötü şey!

 

 

Garibin birini dövmüşler, “Ah arkam, ah arkam” demiş.

Demişler: “Adam senin gözüne vuruyor, sen arkam diyorsun.”

O da: “ Bir dostum, bir sahibim, bir arkam olsaydı bana vuramazdı.” Diyivermiş.

 

 

Hal böyle iken SERKA’nın Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, Kars’ı sahipsiz görmüş olacak ki hiç durmaksızın Kars’ın gözüne gözüne vuruyor!

 

 

Peki ama nasıl yapıyor bunu?

 

Kars’ı üvey evlat görüp aslan payı yatırımları Ağrı’ya yaparak.

 

 

Biz Ağrı’ya yatırım yapılmasın demiyoruz tabiki yapılsın Ağrı da en az Kars kadar önemli ama merkezi Kars’ta olan bir kalkınma ajansından aslan payını neden Kars, Ardahan ya da Iğdır almıyor da Ağrı alıyor. Bu her seferinde kafamıza takılıp duruyor. Genel Sekreterin bu Ağrı aşkı nerden geliyor biz biliyoruz ama bilmeyenler için bu aşk ciddi anlamda merak konusu!

 

 

Genel Sekreter, Ağrı’ya Uzay-Havacılık sınıfı kurarken Kars’ta 100 çiftçiye Kavılca Buğdayı dağıtıyor. Ziraat Odası ve Valilik bunu yapıyor zaten Serka Genel Sekreteri ne yapıyor anlamış değiliz ama gene de bir “Maşallah” diyesi geliyor insanın!

 

 

Genel Sekreter’in, “Kars için Çal” projesinden ses yok ama Genel Sekreter, “Ağrı için Çalıyor” Çal keke çal diyesi geliyor insanın!

 

 

Genel Sekreter Ağrı’ya Tekstil Kent kuruyor ve diyor ki, "Ağrı yalnızca Bölgenin değil sahip olduğu lojistik potansiyeli ile İran, Irak ve hatta çok yakında açılacak Nahcivan koridoru ile Azerbaycan’ın tekstil ihtiyacını karşılayacak potansiyele sahip olacak.”

 

 

Eyvallah! Ağrı da bizim ama Ağrı’nın kaderini Tekstil Kent ile değiştiren Genel Sekreter Kars’a ne yapıyor; 3 otobüs turizm turu…. Bu ne yaman çelişki be kardeşim diyesi geliyor insanın!

 

 

Serka’nın resmi sitesinde 20 haberden 8’i Ağrı’yla ilgili. Kars için Yusuf Hayaloğlu’nun, “Vur sırtına, vur sırtına.” Dizeleriyle iç çekesi geliyor insanın!

 

 

Genel Sekreterin başında bulunduğu kurumun resmi sitesi Ağrı’nın haber siteleri gibi “Ağrı’da Altın ve Gümüş Rezervi Bulundu” sürmanşeti geçerken Genel Sekreter, dönüp Kars için Sarıkamış’ta, “Fotoğraf ve video çekimi yapılacak” Diyor. Bunun için devletin parasını harcama be kardeşim ver ben bedava yaparım diyesi geliyor insanın!

 

 

Genel Sekreter, Ağrı turizmi için "Ağrı'da 11 Yatırım Projesinin Fizibilite Çalışmalarını"  hayata geçirirken  dönüp Kars'ın turizm değeri   Doğu Ekpresi için  kör ve sağır kalıyor! Genel Sekretere, al Doğu Ekpresi'ni de Ağrı'ya götür diyesi geliyor insanın!

 

 

Genel Sekreter, “Ağrı Dağı Bölge, Doğa Sporları Geliştirmesi, Ağrı- Diyadin Turizm Potansiyelinin Tanıtımı” gibi projeleri Ağrı’ya kaydırırken dönüp Kars’ta, “Lojistik Merkezi Açılış Toplantısı” gerçekleştiriyor. Genel Sekreter’den Kars’a bir hizmet daha diyesi gelmiyor insanın ama rol çalmakta (teşbihte hata olmaz) da pek mahirsin diyesi geliyor!

 

 

 

Velhasıl, ne kadar yazsam da bir şeyler hep eksik kalacak biliyorum ama Genel Sekreter’in de bilmesi gereken bir şey var!

 

Kars, fıkrada geçtiği gibi “Ah arkam, vah arkam” diyecek kadar sahipsiz değil, 65. Hükümet UDH Bakanı ve halen Kars milletvekili Ahmet Arslan var, Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Kars milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç var, Kars için hayalleri olan Vali Türker Öksüz var ve Karslılar var!

Umarız birileri Genel Sekreter’e bunu hatırlatır!

 

Son olarak Serkan’nın merkezi Kars’ta, Ağrı uzak Kars’a gel İbrahim Bey diyesi geliyor insanın!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.