Sezgin Yıldız yazdı, Doğu Ekspresi gecikir belki hiç gelmez!

“Doğu Ekspresi gecikir belki hiç gelmez”, Sayın Cumhurbaşkanımızın yıllar önce “ Bu Şarkı Burada Bitmez.” Albümünde seslendirdiği Erdem Beyazıt’a ait şiirde geçen şu dizeler gibi,

 

“Öyle değildi bu türkü bilirim

Bir de içime

-Her istasyonda duran sonra tekrar yürüyen

- Bir posta katarı gibi simsiyah dumanlar dökerek

-Bazan gelmesi beklenen bazan ansızın çıkagelen…” trenimizden ne ses var ne seda…

 

Oysa Türkiye genelinde Hızlı Trenler çalışıyor, 45 kişilik yolcu otobüsleri artık tam kapasite çalışılıyor, 100 kişiden fazla insanın bulunduğu uçaklar çalışıyor ama 4 kişilik kompartıman sistemi bulunan Doğu Ekspresi ya da iki yataklı kompartımanların olduğu turizm treni halen çalışmıyor.

 

Karslı, Doğu Ekspresi seferlerinin başlamasını dört gözle beklerken bir yandan da Doğu Ekspresi gecikir belki hiç gelmez ikileminde günü akşam ediyor.

 

Kars'ta esnaftan en çok duyulan şey, zor durumda olduklarına dair cümleler. Bu zorluğu sadece esnaf değil herkes yaşıyor elbette ama Kars’ın yüzünü güldürecek haber, Doğu Ekspresi'nin yeniden seferlere başlaması olacak.

 

Tren yolculuklarının en güzel yanı, sonuca odaklı olmamaktır yani önemli olan varılacak yer değil yolda olma halidir. Bu nedenle insanlar hasretle yolda olma halini özlüyorken Karslı da nefes alacağı günü iple çekiyor.

 

Doğu Ekspresi gecikmez tez gelirse, Anadolu’yu Kafkaslara bir dantel gibi işleyerek gönül bağının köprülerini kuran bu kadim şehir bir kez daha Allah u Ekber Dağlarından Çıldır Gölüne uzanan çam yeşili bir serenat oluverir.

 

Doğu Ekspresi gecikmez tez gelirse, davulla zurna; akardionla nağara, Kafkas halk oyunları ve halaylarla el ele tutuşup ebem kuşağına dönüşür.

 

Doğu Ekspresi gecikmez tez gelirse, Kar yine Sarıkamış'ta dünyanın en kaliteli kristal karı olarak yağar ve kayak turizmi için vazgeçilmez bir doğa harikası meydana getirir.

 

Sayın Bakanımız Ahmet Arslan, Sayın Başkanımız Yunus Kılıç ve Sayın Valimiz Türker Öksüz, Kars Esnafı perişan durumda...

 

Dokuz ay kışı üç ay baharı olan serhat şehrimiz, Cemal Süreyya’nın “Beyaz uykusuz uzakta” diyerek dizelerine nakşettiği o makûs talihini, sizlerle bir kez daha kırmalı ve Karslı Doğu Ekspresine yeniden kavuşmalıdır.

 

Sözü çok uzatmadan yazımızı konunun ana fikrine  denk düşen bir Erzurum fıkrasıyla bitirelim;

“Erzurumspor yenilirse küme düşecek, berabere kalır ya da yenerse ligde kalacaktır.

Erzurumsporlular, Naim Hoca’dan dua etmesini isterler:

- Hocam bir dua et de takım yensin, heç değilse berabere galsın. Naim Hoca dua eder.

Maçın 90 dakikası berabere biter ama Erzurumspor uzatmalarda bir gol yer ve küme düşer.

Taraftarlar:

- Ne biçim dua ettin Naim Hoca! Diye çıkışırlar.

Naim Hoca da:

- Ula uşah ben 90 dekke için dua ettim. Ne bülim hakem uzadacah!”

 

Hal böyle iken yasaklar döneminde Karslı sayenizde ayakta durabildi ama tam da şimdi Kars uzatmalarda yiyeceği golle küme düşmeden, Karslılara nefes olmalı ve Doğu Ekspresi seferlerinin başlaması için girişimlerde bulunmalısınız. İnanın Karslılar dört gözle sizden gelecek müjdeli bir haber bekliyor!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.