BÖLGE Düzenleme Tarihi : 12 Ekim 2020 22:46 Haber Girişi : 12 Ekim 2020 22:49

SERKA Gazetecilere Zirve Yaptırttı

SERKA Gazetecilere Zirve Yaptırttı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), 7 gazeteciyle üçüncü kez Ağrı Dağı’na tırmanış programı gerçekleştirdi.

Kars Olay-Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı bugüne kadar 3 kez Ağrı Dağı’na tırmanış programı gerçekleştirdi. Ankara’da görev yapan Medyatrek üyesi gazetecilerle 2012 ve 2014 yıllarında Ağrı Dağı’na tırmanış programı düzenleyen SERKA, bu yıl yine flamasını Ağrı Dağı’nda dalgalandırdı. CNN Türk, NTV, DHA ve Kanal B yayın gruplarından 7 dağcı gazeteci 5.137 metrelik Ağrı Dağı zirvesine çıkmak için Ankara’dan yola çıktı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı SERKA’nın desteğiyle yapılan ve SERKA Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Mukadder Yardımcıel tarafından organize edilen tırmanış öncesi gazeteciler, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Sincan Belediyesi tarafından gönderilen kışlık bot ve montları, Doğubayazıt’ın Küçük ve Büyük Yılanlı, Karaca ve Karaburun köylerindeki 128 çocuğa hediye itti.

Daha sonra üç gün süren tırmanış programı için gazeteciler önce 3200 metrelik birinci kamp alanına yürüdü. Geceyi buradan geçiren gazeteciler, ertesi gün 4200 kampına tırmandı. Sabaha karşı zirve tırmanışına başlayan gazeteciler, karlı, rüzgarlı ve sisli havada yaklaşık 5 saat boyunca zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi. Soğuk havaya dayanamayan dört gazeteci tırmanışı yarıda bırakırken, üç gazeteci zirve yapmayı başardı. Tırmanış grubu zirvede SERKA’nın flamasını açarak fotoğraf çektirdi. Zirve sonrası mola vermeden Doğubayazıt ilçesine yürüyen gazeteciler, ertesi gün Ankara’ya döndü. Gazetecilerin Ağrı Dağı’nı tırmanış programı yaygın medyada ve televizyon kanallarında geniş yer buldu.

SERKA, kendi faaliyet bölgesinde bulunan ve “Türkiye’nin Zirvesi” olarak adlandırılan Ağrı Dağı’na üçüncü kez başarılı bir tırmanış programı gerçekleştirmiş oldu.  

Haber-Fotoğraflar: Mukadder YARDIMCIEL

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.