BÖLGE Düzenleme Tarihi : 12 Ağustos 2020 09:33 Haber Girişi : 12 Ağustos 2020 09:35

SERKA Ardahan'ın Envanterini Çıkaracak

SERKA Ardahan'ın Envanterini Çıkaracak
Ardahan’da yetiştirilen yöresel ürünlere coğrafi işaret alınması için hazırladığı teknik destek projesi kabul edilen Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası ile Serhat Kalkınma Ajansı arasında sözleşme imzalandı.

Kars Olay-Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), il genelinde yetiştirilen yöresel ürünlerin coğrafi işaret potansiyelinin araştırılması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) açtığı Teknik Destek Programı’na başvurdu. Ardahan genelinde coğrafi işaret alma potansiyeli olan ürünlerin envanterinin çıkarılması amacıyla hazırlanan proje destek almaya hak kazandı. Projenin hayata geçirilmesi için SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven ile ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Demirci sözleşme imzaladı.

 

Ardahan’da daha önce Ardahan Çiçek Balı, Posof (Badele Elması) Elması ile Damal Bebeği için coğrafi işaret alınmıştı. Coğrafi işaret alınması için başvurusu yapılan Posof Fasulyesi, Ardahan Tel Peyniri, Kavılca Buğdayı gibi önemli ürünler için de tescil süreci devam etmektedir. ATSO tarafından sunulan proje ile Ardahan genelinde bulunan ve tarihten günümüze gelen yöresel ve geleneksel ürünlerin araştırılarak envanterinin çıkarılması, envanteri çıkarılan ürünlerin tarihsel geçmişi ile bilimsel literatürünün araştırılması, ortaya çıkan veriler doğrultusunda coğrafi işaretleme açısından uygun olup olmadığının mevzuat yönünden incelenmesi yapılacak ve çalışma kitap haline getirilecek.

 

ATSO’nun “Ardahan İlinde Coğrafi İşaret Alma Potansiyeli Olan Ürünlerin Envanter Çalışması” projesi ile Ardahan’ın yöresel ürünlerinin markalaşması ve kente yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılması amaçlanıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.