Sarıkamış Şehitleri 106. yılında törenle anıldı.

Kars OlayGençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kars Valisi Türker Öksüz, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Aslan heykellerin üzerindeki Türk bayrağını kaldırarak karanfil bıraktı.

Açılışının ardından konuşan Bakan Kasapoğlu, Sarıkamış destanının bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

"Onları anmak ve yad etmek için buradıyız" diyen Kasapoğlu, şunları kaydetti:

 

"Şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz. 'Gençlik Şühedanın İzinde.' yıllardır Sarıkamış'ta gerçekleştirdiğimiz bu çalışmayı bu yılda pandemiye rağmen sınırlı da olsa gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda heyecanlıyız, mutluyuz. Her ne kadar sınırlı katılım olsa da gençlerimizin, milletimizin duygusunun da bizle olduğuna inanıyoruz."

 

Millet olarak tek yürük halinde Sarıkamış'ta bulunduklarını, olmaya da devam edeceklerini anlatan Kasapoğlu, bundan sonraki etkinliklerin daha yoğun katılımlı olacağını dile getirdi.

 

Sarıkamış'ın ecdadın canıyla kanıyla yazdığı bir destan olduğuna işaret eden Kasapoğlu, "Sarıkamış şehitlerimiz hilal uğruna, ay yıldızlı bayrak uğruna yazdığı bir destan. Bu toprakların ebediyen parlaması uğruna yazılmış bir destan. Ümidimiz, umudumuz gençlerimizle bu şanlı bayrağı dalgalandıracağız. Hiç kimsenin kötü emeline yar etmeyeceğiz. Bu şanlı destanı, bu bilinci diri tutma adına tüm çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ecdadın izinde yürüyüş ileleber sürecek." ifadelerini kullandı.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de Sarıkamış şehitlerini rahmetli minnetle yad ettiklerini anlattı.

 

Açılışı yapılan heykellerin donmuş askerin temsili olduğunu ifade eden Dönmez, şunları kaydetti:

 

"Burada yaklaşık 90 bine yakın şehidimiz var. Bunların büyük bir kısmı maalesef donarak hayatını kaybetti. Şuan önümüzdeki bulunduğumuz heykelde aslında donmuş askerimizin temsili. Biliyorsunuz heykeli taşa, aşhaba, mermere işleyebiliriz. Ama burada yaşanmış bir olayı aksettirmesi adına son derece önemli. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Burada yaklaşık bir haftalık emek verilmiş. Biz şehitlerimizden razıyız, rabbimde onlardan razı olsun. "

 

Programlar, Sarıkamış Gençlik Merkezinin açılış ile Kars Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timinin kayaklı gösterisiyle sona erdi.

  • 6 / 1 Sarıkamış Şehitleri   106. yılında  törenle anıldı. 0

  • 6 / 2 Sarıkamış Şehitleri   106. yılında  törenle anıldı. 1

  • 6 / 3 Sarıkamış Şehitleri   106. yılında  törenle anıldı. 2

  • 6 / 4 Sarıkamış Şehitleri   106. yılında  törenle anıldı. 3

  • 6 / 5 Sarıkamış Şehitleri   106. yılında  törenle anıldı. 4

  • 6 / 6 Sarıkamış Şehitleri   106. yılında  törenle anıldı. 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.