KARS Haber Girişi : 29 Temmuz 2022 05:21

Rektör YÖK'ü Yok Saydı, Kafkas Üniversitesinde 'Eşİne Özel' Skandal Kadro!

Rektör YÖK'ü Yok Saydı, Kafkas Üniversitesinde  'Eşİne Özel' Skandal Kadro!
Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi programında hem adrese hem de "Eşine teslim" ilan açıldı.

Kars Olay-  Kafkas Üniversitesinde kişiye özel kadro ilanları bitmek bilmiyor. Kafkas Üniversitesi yönetimi, bu kez açmış olduğu kişiye özel kadro ile hem pes dedirtti hem de YÖK'ü ve tüm kuralları yok saydı.

 

 

 "Şahsım Üniversitesinde Eşime Özel Kadro" 

Kafkas Üniversitesi'nde akademik personel alımlarıyla alakalı olarak, Üniversitede üst düzey bir yöneticinin  kişiye özel kadro açarak eşini öğretim üyesi yapmak istediği  konusu ulusal medayda geniş yer kaplarken  Kars  gündemine de bomba gibi düştü. 

 

 

 

İŞTE "EŞİNE ÖZEL" KADRO DETAYLARI

Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programında 24 Temmuz 2022 tarihinde ilan edilen Doktor Öğretim Üyesi kadrosunda; "DOKTORASINI MİKROBİYOLOJİ ALANINDA YAPMIŞ OLUP, OKULLARDA BESLENME, GIDA MİKROBİYOLOJİSİ VE ÇOCUK GELİŞİMİ ALANINDA ÇALIŞMALAR YAPMIŞ OLMAK." şartı aranmıştır.

 

Öncelikle belirtmek gerekir ki ön lisans düzeyinde mezun veren Çocuk Gelişimi Programlarının amacı; çocuğa, aileye, eğitimciye ve topluma yardımcı olacak ara eleman statüsünde nitelikli insan kaynağı yetiştirmektir. Bu çerçevede, Çocuk Gelişimi programlarında; İletişim Bilgisi, Eğitim Bilimine Giriş, Sınıf Yönetimi, Psikoloji, Çocuk Drama, Çocukları Tanıma ve Değerlendirme gibi buna benzer dersler verilmektedir.

 

İlanda yer alan Mikrobiyoloji alanın Çocuk Gelişimi ön lisans programıyla uzaktan yakından hiç bir ilgisi bulunmamaktadır. Bu alanda lisansüstü eğitim gören kişiler daha çok lisans düzeyinde eğitim veren Fen, Eczacılık, Sağlık Bilimleri Fakültesi gibi alanlarda istihdam edilmektedir.

 

Durum böyle olunca ilanın çok göze batmaması için kişinin "okullarda beslenme, çocuk gelişimi" gibi konularda çalışmaları bulunması istenilerek tabiri caizse atanacak adayın Çocuk Gelişimi programına bir şekilde uyması için özel bir çaba sarf edilmiştir.

 

Bilimsel faaliyetler farklı disiplinler arası çalışmalara imkan vermekle birlikte, ilan edilen kadronun ön lisans programında olduğu, bu birimlerde daha çok kamu-özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek elemanlarının yetiştirildiği unutulmamalıdır. 

 

Sonuç olarak, "Atı Alan Üsküdar'ı geçti de Ahı Alan Sırat'ı Geçebilecek mi?" sözünden hareketle, bu türden eşe, damata, kızlarına teslim alımlarla kadro arayan işsiz insanların ahını alan Kafkas üniversitesi yöneticilerine konunun vahim boyutunu bir kez daha hatırlatmak isteriz! 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • İçerde 18 Ağustos 2022 05:35

    Haber değeri olmayan bir yazı ilgili kadro bir görevde yükselme kadrosudur. Öğretim görevlisi olarak o bölümde çalışan bir kişinin özlük hakkıdır. Yökün net talimatı vardır görevde yükselme kadroları üniversiteye ayrılan kadro sayısından düşmeyecektir diye.

  • Ahmet Ahmet 16 Ağustos 2022 17:33

    "Bir bilmeyen" adlı kişi doğru söylemiş ama çarpıtarak ve özünü bilmeden söylemekte doğru olmaz olayı iyi bilenlersen biri olarak, akademide ne emek verip gayret edenler var hizmet için çalışanlar var. Makamlara memleketlim tanıdığım gelsin diyenler bide rektörlükten daire başkanlarına kadar herkese bi baksın iş yapsın yapmasın hep taraftar dolu, bi baksınlar güzelim Kars 'ı kimler yemiş bitirmiş, hizmet edenlere lafım yok etiketi suistimal edenlere lafım. Hakedip gelsin kim olursa olsun ama haketmediğini söylerken bi araştırın kimler kimler..

  • Adalet Nerede 13 Ağustos 2022 22:09

    Admin benim yorumumu niye yayinlamiyorsun. Hakaret yok gerçekler var. Ha Tosuncuk Ha Hüsnücük neden cekiniyorsunuz. Anlamadım.

  • Savcılar Göreve 13 Ağustos 2022 08:55

    Karısına ilan açan şube müdürü zatta müdürlük sınavını kazanamadığı dan Hüsnü Dayı tarafından usulsuzce fakülte sekreteri yapılmış ve şube müdürlüğü pozisyonuna çekilmiştir. Ama asıl suç Cumhurbaskanimizi yanlış yönlendiren Ak parti il başkanı Adem Çalkın ve eski bakanımızdir. Not: geçen aylarda yapılan görevde yükselme sınavından başarılı olan kişilerde ne hikmetse Rektöre ve şu anda yakınlarını üniversiteye almaya çalışan personel daire başkanlığındaki haramzadelerdir.

  • Bir bilmeyen 12 Ağustos 2022 22:34

    öz kızını kendi başkanı olduğu bölümüne alan dekanı, kimya mezunu kızını önünden bile geçemeyeceği tıp fakültesine, işsiz damadını mühendisilik fakültesine alan rektör yardımcısını, karısını üniversiteye aldran kağızmanlı eski dekanı ve bir çok diğer hırsızı da da yaz editör... cumhuriyet savcılarını bu ve benzeri yolsuzluk ve usulsüzlükleri araştırmak için göreve davet ediyorum....

  • Bilirkişi 02 Ağustos 2022 14:48

    Cennet mekan Tevfik Fikret ne güzel anlatmış: Verir zavallı memleket, verir ne varsa, malını Vücudunu, hayatını, ümidini, hayalini Bütün ferağ-ı halini, olanca şevk-i balini. Hemen yutun düşünmeyin haramını, helalini... Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

  • Emini anlamadim 01 Ağustos 2022 16:23

    Emin kime sinirlenmiş ben anlamadım vatandaşa mi başkasına mı

  • Emin 30 Temmuz 2022 19:29

    Biraz önce VATANDAŞ rumuzuyla yorum yapmış olan kişiye yerden göğe kadar hak  eriyorum. Hangi üniversitede bu kadrolar sipariş üzerine olmuyor, dürüst olup bir de bunu yazar mısınız!!! Güya haksızlık varmış gibi ismarlama bir haberle insanları kandırmayayım. Hatta ben kesin inanıyorum ki bu bir haber değil,  size gelen bir mektuptur! Ve emirle de yayınladınız. O camia öyle kadro alıyor, bundan herkesin haberi var. Yetişemeyen de miyav diyor. Peki ya gerçekten hakkı yenenler, onları neden yazmıyorsunuz? Hatta zulüm görenleri!?

  • Vatan Sever Akademisyen-Dr. 30 Temmuz 2022 18:16

    Birgün bu zulüm bitecek... At hırsızlarının sonu geleceğini düşünüyorum... Millet tetikte bekliyor...

  • Vatandaş 30 Temmuz 2022 15:31

    Bu ilk mi ki böyle şaşırarak manşet yapıyorsunuz!?? Tek bir akademik başarısı olmayan, lisans mezuniyet notları 53-55 olup, yüksek lisanstan atılan ancak "kağızmanlı" olma ayrıcalıkları nedeniyle öğretim görevlisi yapılanları da yazsaydınız. Veya sırf bir imamın damadı olduğu için özel şartla alınanı veya aynı imamın kızı için ilahiyat fakültesi gibi imam yetiştirip, Allah kelamı öğretilen yerde yapılan haksızlıkları da yazsaydınız belki habercilik anlayışınıza inanırdık ancak böyle sipariş haberlerle olmuyor

  • Vatan sever 30 Temmuz 2022 11:04

    Yazıklar olsun aldığı maaas haram zıkkım olsun