TÜRKİYE Haber Girişi : 19 Haziran 2021 22:41

Prof. Dr. Yunus Kılıç, çiftçilere hem müjdeli haber verdi hem de çiftçileri uyardı!

Prof. Dr. Yunus Kılıç, çiftçilere hem müjdeli haber verdi hem de çiftçileri  uyardı!
TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, bu yıl kuraklık riskiyle karşı karşıya olan çiftçilere hem müjdeli haber verdi hem de çiftçileri uyardı.

Kars Olay-  TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, kuraklıktan etkilenen çiftçilerin borçlarının erteleneceğini ve kuraklık seviyesine göre dekara 100 liraya kadar doğrudan ödeme yapılacağını hatırlatarak konuşmasına şöye devam ett;

"Çiftçilerimiz telaşlanmasın. Herkesin köyünde tespitler yapılacak ve o tespitlere göre de insanlar bu yardımdan faydalanacak.” ifadelerini kullandı.

 

 

Çiftçilerin hayvana, tohuma destek gibi başka talepleri olduğunu da belirten Kılıç, “Bununla alakalı da hem Tarım Bakanlığımız, hem Hazine ve Maliye Bakanlığımız hem de Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığımız toplantılar yapıyorlar. Çiftçimiz bu sıkıntılı yılla tek başına mücadele etmesin diye çalışmalar yapılıyor. Yeni gelişmeler oldukça onları da buradan size duyuracağız.” Dedi.

 

 

 Yunus Kılıç, çiftçilere saman alımı konusunda telaşa düşmeyip biraz daha beklemeleri yönünde çağrı yaptı. Türkiye‘de en erken hasadın Güneydoğu Anadolu Bölgesi‘nde yapıldığını hatırlatan Kılıç, “Güneydoğu‘daki samanı herkes almaya çalışıyor. Konyalı da Karslı da o samanı almaya çalışıyor. Ben diyorum ki biraz bekleyin, telaşa düşmeyin. İç Anadolu‘da da çıkmaya başladıkça saman düşecek, böyle kalmayacak. O yüzden çiftçilerimizin daha ucuza saman alabilmeleri için biraz sabretmelerini tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.