İLÇELER Düzenleme Tarihi : 28 Ağustos 2023 12:47 Haber Girişi : 28 Ağustos 2023 12:40

Ödül Gibi Ceza: Gazeteciyi Darp Eden Polise 15 Gün Kafa Tatili!

Ödül Gibi Ceza: Gazeteciyi Darp Eden Polise 15 Gün Kafa Tatili!
Kağızman'da gazeteci darp olayında yeni gelişme...

Kars Olay- 12 Temmuz tarihinde Kağızman Kaymakamı Okan Daştan’ın koruma polisi F.T tarafından darp edilen gazeteci olayı ulusal ve yerel çapta büyük tepkilere neden olmuştu. Kağızman kaymakamı Okan Daşdan tarafından ilgili koruma polisinin görevden alındığı ve soruşturma açıldığı belirtilmişti.

Edinilen bilgilere göre koruma polisi olayın ardından izine gönderildiği ve bu hafta itibariyle kaymakam Okan Daştan’ın talebiyle tekrar kaymakamlık koruma ekibinde yerini alarak konutunda göreve başlatıldığı öğrenildi. Türkiye genelinde tepkilere neden olan darp olayını yapan koruma polis F.T daha öncede Kağızman Belediyesi’nde çalışan Kağızmanlı bir personele aynı şekilde muamele ettiği ve şikayet edildiği öğrenildi.

Aynı şekilde 2 kurum müdürüne de onların amiri edasıyla talimatlar vermesinden kaynaklı taraflarca Kaymakam Daştan’a şikayet edilen koruma polisi F.T’nin bu manada da korunduğu ve hakkında hiçbir işlem yapılmadığı ortaya çıktı.

İlçede defalarca mesleğine yakışmayacak davranışlar ile kanun dışı olaylara karışan polis memuru F.T’nin Kaymakam tarafından neden bu derece korunduğu ise merak konusu olmaya başladı. Görev süresi bitmesine rağmen halen ipka verdirilerek F.T’nin ilçede kalmasını sağlayan kaymakam Daştan’ın devleti temsil eden ve bütün ilçenin kaymakamı olduğunu birilerinin artık hatırlatması gerekir.

Yaşanan darp olayının ardından birçok vatandaş kaymakamlık binasına gitmek yerine telefon açarak bilgi alması ilçede devlet ile millet arasına iyiden iyiye mesafe açarken henüz sıcaklığını koruyan olayı soğutma çabası da gözlerden kaçmadı. Darp olayını ikinci plana atan Kağızman Cumhuriyet Başsavcılığı, davanın ilk duruşmasını 5 ay sonrasına vererek, güvenlik kamerası görüntüleri ile alakalı jet hızında soruşturma başlatması ise kamuoyunda tepkilere neden oldu.

Güvenlik kamerası görüntülerinin sızdırılması iddiasıyla 2 Kağızmanlı memur savcılık tarafından ifadesi alınarak soruşturma açıldı. Memurlar veya diğer kamu görevlileri hakkında soruşturma izni alınmasına dair usul ve esaslar; 4483 sayılı “Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun  maddesinde açık olarak belirtilmiş, kurum amiri tarafından soruşturma izni verilmeden ve hiçbir muhakkik atanmadan alınan ifadeler, ilçe halkınca; adaletin birilerinin ricasıyla mı tecelli ettiği sorularını akıllara getirdi.

Kars’ın en büyük ilçesi olan aynı zamanda il genelinde gerek seçim gerek toplumsal denge olan Kağızman’da yerel seçimlere kısa süre kala yapılmak istenen bu tür toplum vicdanını yaralayan olumsuz gelişmelerin hedefinin neler olduğunu ve ilçede aralarında birçok kamu personelinin de yer aldığı hücrelerin kirli planlarını ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşacağız.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.