KARS Düzenleme Tarihi : 17 Ekim 2020 23:53 Haber Girişi : 17 Ekim 2020 23:53

Meçhul Asker Anıtının Tabelasını Yerlere Attılar!

Meçhul Asker Anıtının Tabelasını Yerlere Attılar!
Kars'ta, şehitler anısına yaptırılan Meçhul Asker Anıtının tabelasını yerlere attılar.

Kars Olay-Kars Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla tüm şehitler anısına inşa edilen Meçhul Asker Anıtı'nın tabelası hiçte hak etmediği bir şekilde yerlere atıldı.

 

Kars Süvari Tabya/Buzhane olarak bilinen ve hazırlanan projeyle Peynir müzesine dönüştürülen alanda Meçhul Asker Anıtı da bulunuyor. Restorasyon çalışmaları kapsamında Meçhul Asker Anıtının da bulunduğu alanda çalışmalar devam ederken anıta ait tabelanın gelişigüzel yerele atılması ise vatandaşların tepkisine neden oldu.

 

Kars Valisi Türker Öksüz’ün talimatıyla çalışmaları başlatılan Peynir Müzesi restorasyon çalışmaları yürütülürken Meçhul Asker Anıtına ait tabelanın yere ters bir şekilde gelişigüzel bırakılması ise görenlerin tepkisine neden oldu.

 

Vatandaşlar tabelanın oradan bir an önce kaldırılmasını isteyerek "Geçmişine sahip çıklmayanın geleceği olmaz" diyerek tepkide bulundular.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Umut 22 Ekim 2020 08:54

    Şehitler mahallesi Aşık sabri şimşek oğlu sokak üniversitenin kapısının önündeki yol yıllardır dikiş tutmuyor çok kotü durumda dibine kadar geldiler ara sokaklara bu tarafa dönmediler cok yogun kullanilan bir yol ilgilenilse çok güzel olacak.