EKONOMİ Haber Girişi : 21 Ekim 2021 01:57

LPG'ye De Zam Geldi!

LPG'ye De Zam Geldi!
Hemen hemen her hafta alışık olduğumuz akaryakıt zamlarına bir yenisi daha eklendi. Benzinli araçlarda tasarruf için kullanılan LPG’nin de fiyatı artırıldı.

Kars Olay- Akaryakıt fiyatına yeni bir zam geldi. Son gelen zam sonrası benzinli araçlarda tasarruf için kullanılan LPG otogaz döneminin bittiği anlamına da geldi.

 

Akaryakıta gelen zamlar araç sahiplerine nefes aldırmıyor. Benzin motorin derken  LPG otogaz fiyatı da  zamdan nasibini aldı.

 

 Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından yapılan açıklamada yarından itibaren geçerli olmak üzere LPG otogaza 22 kuruş fiyat artışı yapıldığı ilan edildi. Hükümetin ÖTV’den karşıladığı fiyatın sona ermesinden dolayı yapılan zammın pompa fiyatlarına yansıtılacağı da belirtildi. 

 

 

LPG OTOGAZ DÖNEMİ TÜRKİYE’DE SONA ERDİ

Benzinin litre fiyatı bugün itibariyle 7.92 TL iken Otogaz LPG’nin ise son gelen zam sonrası fiyatı 6.14 TL’ye çıktı. Otogaz çalışma prensibi olarak kilometre başına benzinden daha fazla tüketim gerçekleştirdiği için vatandaşlar artık LPG yerine benzini kullanmayı tercih edeceğe benziyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.