KARS Haber Girişi : 27 Ocak 2020 09:31

Kazım Karabekir Paşa Kars’ta Anıldı

Kazım Karabekir Paşa Kars’ta Anıldı
Kars’ın Kurtarıcısı Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa, vefatının 72’inci yılında anıldı

Kars Olay-1920-1923 yılları arasında Doğu Cephesi Komutanı olarak Kars'ı düşman işgalinden kurtaran Kazım Karabekir Paşa, vefatının 72’inci yıldönümünde Kars Tren Garı önünde bulunan Kazım Karabekir Paşa Anıtı'nın önünde tören düzenlendi.

 

Kazım Karabekir Paşa anıtına Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile buradaki tören sona erdi.

 

Tren Garı’ndaki programın ardından anma törenine İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda devam edildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda Kazım Karabekir Paşa İlkokulu öğrencilerinden Yiğit Meço ve Ezgi Uluman, Kazım Karabekir Paşa ile ilgili şiirler okudu. Cumhuriyet Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Sibel Koçer’in Kazım Karabekir Paşa’nın askeri yönünü anlatan konuşması ve Kafkas Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Muharrem Turp tarafından sunulan “Kazım Karabekir Paşa” konulu konferans ile program sona erdi.

 

Programa; Vali Vekili Mehmet Zahid Doğu, 14. Mekanize Tugay Komutanı Özgür Nuhut, Belediye Başkan Vekili Hüsnü Duman, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Kılıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev, kamu kurum-kuruluşlarının yöneticileri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.