İLÇELER Haber Girişi : 11 Temmuz 2023 23:34

Kaymakam Korumalarından Gazeteciye Meydan Dayağı

Kaymakam Korumalarından Gazeteciye Meydan Dayağı

Kars Olay- Kars'ın Kağızman ilçesinde Kağızman kaymakamı Okan Daştanın koruma polisi F.K. isimli polis memuru aracını yanlış yere park ettin gerekçesiyle gazeteci S.Ç. ye saldırdı yaralanan gazetecinin güvenlik kamerası görüntülerini izleyenler duruma isyan etti.

Karsta görev yapan İhlas haber ajansı muhabiri ve karsgüncel internet haber sahibi S.Ç. usulsüzlük ideasıyla gelen bir haber bilgisini araştırmak için gittiği Kağızman kaymakamlığı binasında koruma polisinin saldırısına uğradı.

İlk önce bina içersinde koruma polisinin sözlü ve fiziki saldırısına maruz kalan gazeteci binadan ayrılıp gitmek isterken koruma polisi F.T. tarafından. kaymakamlık bahçesinde saldırıya uğradı, gazeteci S.Ç. nin boğazından tutarak yere yatıran koruma polisi F.T. sonra vurmaya başladı dizi ile nefes borusuna baskı yapılan gazeteciyi diğer kaymakamlık görevlileri film izler gibi izlemesi tepkilere neden oldu.

Sonrasında dışarı çıkan Kağızman kaymakamı Okan Daşdan duruma müdahale etmek yerine koruma polisi F.T.yi yanına alarak kaymakamlığa gelen polis ekiplerine eli ile talimat vererek gazetecinin karakola alınmasını istiyor. Boynu ve çeşitli yerlerinden yaralanan gazeteci S.Ç. ise yaralı olduğunu belirterek hastaneye gitmek istiyor hastanede 6 yerinden yaralanan gazeteci darp raporu alarak Koruma polisinden şikayetçi oldu. Güvenlik kamerası görüntülerinde gazetecenin hiçbir şekilde karşı çıkmamasına ve müdahale etmemsine rağmen bu denli şiddete maruz kalması kamuoyunda büyük bir yankı buldu.

Durumu öğrenen ve görüntüleri izleyen ilçe halkı duruma tepki gösterdi gazeteciye bu yapılıyorsa vatandaşa ne yapılır. kaymakamlığa kimse korkusundan gitmesin mi? Diyerek yaşananlara tepki gösterdiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.