EĞİTİM Haber Girişi : 02 Aralık 2019 00:50

KAÜ'nün Yerleşkesinin Işıkları Söndü!

KAÜ'nün Yerleşkesinin Işıkları Söndü!
Kafkas Üniversitesi yerleşkesinde sokak aydınlatmalarının neredeyse yarısından fazlası henüz nedeni bilinmeyen bir şekilde yanmıyor.
KAÜ'nün Yerleşkesinin Işıkları Söndü!

Kars Olay-11 Temmuz 1992 tarihinde 3837 sayılı yasayla kurulup, 1992 Kasım ayında Kurucu Rektörü atanarak faaliyetlerine başlayan Kafkas Üniversitesi yerleşkesi içerisindeki sokak aydınlatmalarının nerdeyse yarısından fazlası haftalardır yanmıyor. Kampüs içerindeki bazı noktalardaki aydınlatma direklerindeki ışıkların yanmaması ise adeta yerleşkeyi karanlığa mahkum etmiş durumda. Haftalardır yanmayan ışıkların bir arızadan mı ötürü yoksa kampüs yönetcilerinin bir tasarufumu olup olmadığı bilinmezken, bu olumsuz durumun yetkililer tarafından farkedilip düzeltilip düzeltilmeyeceği ise belirsizliğini koruyor. 
 

BAYAN ÖĞRENCİLER KARANLIKTAN TEDİRGİN OLUYOR
Özellikle bayan öğrenciler Kafkas Üniversitesi yerleşkesinde akşam saatlerinde yürürken karanlıkta tedirgin olduklarını vurgulayarak;"Kafkas Üniversitemizi çok seviyoruz, ama malumunuz sokak lambalarının yarısından fazlası haftalardır yanmıyor. Merak ediyoruz yetkililer bu duruma karşı ışıkların yanması için bir tedbir alacaklar mı? Kampüsün içerisinde bazı noktalar var adeta zifiri karanlık, ıpıssız ve biz bu noktalardan geçmek zorunda kaldığımızda tedirgin oluyoruz. Lütfen Kampüsümüzü karanlığa mahkum edenler biran önce bu karanlığı aydınlığa çevirsinler. Buradan Rektör hocaya, rektör yardımcılarına sesleniyoruz. Kafkas Üniversitesi Kampüsümüzün Işıklarını yakın!" diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

 

ÇALIŞMALAR DURDU KAMPÜS YERLEŞKESİNDE HER GEÇEN GÜN AYRI AYRI SORUNLAR BAŞ GÖSTERİYOR!
Geçtiğimiz yıl adeta şantiye alınana dönen Kafkas Üniversitesi'nde bu dönem henüz nedeni bilinmeyen bir şekilde tüm çalışmalar durdurulması ise gözlerden kaçmıyor. Yaklaşık 20 bin öğrenciye hizmet veren Kafkas Üniversitesi'nde geçtiğimiz sene birçok çalışmaya imza atılırken bu sene ise adeta kampüs içindeki tüm çalışmaların durması ise yeni yönetimle alakalı olup olmadığı bilinmiyor. Öğrencilerin daha refah bir şekilde eğitim almaları için başlatılan çevre düzenlemesi ve sokak ışıklandırmaları çalışmalarının bu dönem durması ise kampüste yarım kalan işler tamamlanmayacak mı? Sorularını beraberinde getiriyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kars'lı Degilim 03 Aralık 2019 09:13

    Kars ve Kafkas Üniversitesi hafta sonu bir teknik arıza nedeni ile sokak aydınlatmalarının yanmaması ne güzel haber olmuş değilmi kötüleme olarak, neden iyi şeyleri göstermiyorsunuz acaba çok merak ettim şantiye diyorsunuz neden... ben karslı degilim ama kars da ne zaman inşaat olabileceğini biliyorum. Sizden rica ediyorum haber yaparken lütfen doğru, kaynağı düzgün ve bilene danışarak haber yaparsanız hem sizlere güvenimiz artar hemde insanlarımız aydınlanır haber olsun ne olursa olsun demiyelim.

  • karslı 02 Aralık 2019 13:42

    Kafkas üniversitesi nin arıza kaynaklı bir olaydır fotolardan da takip edeceğiniz üzere yarısı yanıyor ama sizin bu kaçıncı defadır üniversiteyi gömüyorsunuz aklıma şu geldi ÇIKARINIZA TERS Mİ DÜŞTÜ ?